Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ένα από τα ευρήματα των αρχών σχετικά με τη σπείρα των εννέα συλληφθέντων τρομοκρατών της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα τετράδιο με στρατιωτικές οδηγίες που βρέθηκε σε ένα από τα σπίτια που είχαν νοικιάσει οι συλληφθέντες και έπρεπε να ακολουθούν πιστά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο τετράδιο, η οργάνωση είχε συγκεκριμένους κανόνες στρατιωτικής πειθαρχίας που τα μέλη της έπρεπε να ακολουθούν πιστά:

Πρώτος κανόνας: το συνθηματικό για να ανοίγουν την κεντρική είσοδο του σπιτιού. Έπρεπε να χτυπούν τρεις φορές και να περιμένουν απάντηση.

Δεύτερος κανόνας: Να έχουν πάντα μαζί τους τα χαρτιά παραμονής τους στη χώρα, ώστε αν βρεθούν σε αστυνομικο μπλόκο, να τα επιδείξουν και να απεμπλακούν γρήγορα απο τους αστυνομικούς πριν υποπτευφθούν ότι τα έγγραφα είναι πλαστά.

Τρίτος κανόνας: Το φως το σπιτι παραμένει αναμμένο μεχρι τις 10 το βράδυ και μετα ολη νύχτα θα μένει ανοιχτή μόνι μία λάμπα. Η κίνηση αυτή συνιστά «κώδικα» που δείχνει στα άλλα μέλη ότι όλα κυλούν κανονικά και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τέταρτος κανόνας: Την ώρα του στρατιωτικού μαθήματος τα μέλη της οργάνωσης θα πρέπει να φορούν πουκάμισο και παντελόνι αλλά και να εχουν καλυμμένα τα χέρια και τα πόδια τους.

Ειδικές οδηγίες για τα όπλα

Από τα πιο βασικά κεφάλαια του βιβλίου όμως είναι αυτό για τη χρήση του όπλου και τη φύλαξη του.

Οι οδηγίες ήταν ξεκάθαρες: «το όπλο θα παραμένει πάντα σε ασφαλές σημείο» τονίζεται, ενώ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς γίνεται η γέμιση και η απογέμιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις σημειώσεις υπάρχει και η φράση «δεν στρέφουμε ποτέ το όπλο κατά του λαού».

Στην έρευνα της η αντιτρομοκρατική εντόπισε όπλο κρυμμένο κάτω απο τα κεραμίδια της σκεπής ενός εκ των σπιτιών, ενώ ανάμεσα στις εκρηκτικές ύλες βρέθηκε και μια αυτοσχέδια ρουκέτα την οποια ειχαν εξολοκληρου κατασκευασει του Τούρκοι.

Όσον αφορά στα ενοικιαζόμενα σπίτια, οι αρχές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι ένα από τα σπίτια λειτουργούσε ως το «σχολείο» της οργάνωσης των τρομοκρατών. Επίσης υπήρχε ένα «σπίτι-στρατηγείο» στο οποίο βρέθηκαν και βολίδες αεροβόλου, γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι οι Τούρκοι έκαναν σκοποβολή με αεροβόλα για εξάσκηση