"Πάπιας", "χοντρός", "Μπέλλος”, "Ράμπο" ,Ντόντος", "κοντός"… Αυτά τα ψευδώνυμα ανήκουν στα βασικά μελή της συμμορίας που κατάφερναν μέσα σε μόλις 35 δευτερόλεπτα να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αμαρούσιου διαπίστωσαν μάλιστα ότι πάνω από 500 αυτοκίνητα είχαν κλαπεί και κατέληξαν είτε σε ανταλλακτικά είτε πουλήθηκαν μετά από παραγγελία που δέχονταν η συμμορία.

Οι κακοποιοί για να μην γίνονται αντιληπτοί χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις μεταξύ τους συνομιλίες.

Τα «Πατατάκια» ήταν τα κλειδιά , το «καλάθι με δώρα» ήταν το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο «φίλος» ήταν το υποψήφιο θύμα, η «ταινία ή CD» ήταν τα ναρκωτικά.

Κανένας δεν αποκλείει ανταλλακτικά των κλεμμένων αυτοκινήτων να είχαν φτάσει μέχρι και σε επίσημα εξουσιοδοτημένα καταστήματα, ενώ η συμμορία χρησιμοποιούσε ένα ειδικό λογισμικό με ειδικούς κωδικούς, με το οποίο κατασκεύαζε κλειδιά τα οποία χρησιμοποιούσε για να παραβιάσει τα αυτοκίνητα που ήθελε να κλέψει.

Η σπείρα των κακοποιών δεχόταν ακόμα και παραγγελίες για την κλοπή συγκεκριμένων τύπων και μοντέλων, ενώ είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει όλα τα στοιχεία ενός νόμιμου αυτοκινήτου στον "εγκέφαλο" ενός κλεμμένου αυτοκινήτου για να μην κινούνται υποψίες σε σχέση με τα σέρβις.