Σχετικά με την υπόθεση Energa και δέκα εβδομάδες μετά τη δολοφονία του 54χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην ΕΛΑΣ φοβούνται για νέο μακελειό.

Οι νέες ύποπτες κινήσεις στις Φυλακές Κορυδαλλού, οι απειλές που δέχθηκαν και άλλοι δικηγόροι τις τελευταίες ημέρες, η ύποπτη «παρακολούθηση» συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά και το σχέδιο αιματηρής απόδρασης που φαίνεται να έχουν καταστρώσει Αλβανοί ποινικοί ίσως και μέσα από νοσοκομείο, προκαλούν συναγερμό ότι η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου θα έχει και δραματική συνέχεια.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορήθηκαν έπειτα από τρεις εβδομάδες δύο Αλβανοί ποινικοί, ηλικίας 30 και 32 ετών, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη και ο άλλος διέφυγε στην Αλβανία. Ως ηθικοί αυτουργοί εμφανίζονται τρεις ομοεθνείς τους, κρατούμενοι στις Φυλακές Κορυδαλλού για σωρεία αιματηρών επιθέσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο δράστες είχαν προγραμματίσει να πυροβολήσουν, πιθανόν εκφοβιστικά, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Και αυτό προκειμένου να πιέσουν ασφυκτικά τον πελάτη του Άρη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της Energa, από τον οποίο ζητούσαν 5 εκατ. ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε ενέδρα στην Πεντέλη τον Νοέμβριο του 2014.

Στη δικογραφία της υπόθεσης, όμως, υπήρχαν νέες αποκαλύψεις για χρήματα που απαιτούσαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, εξ ονόματος των Αλβανών ποινικών, και άλλοι γνωστοί δικηγόροι. Ακόμα, φαίνεται να έχουν σταλεί e-mail μεταξύ των δικηγόρων, όπου ζητούν εκατέρωθεν εξηγήσεις...

Το πρώτο δείγμα

Το πρώτο δείγμα, λοιπόν, είναι η παραίτηση, προ μερικών ημερών, μιας νεαρής δικηγόρου που είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει δύο από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου στη δίκη που έχει διακοπεί στο Εφετείο για το «συμβόλαιο θανάτου» του Γιώργου Αντωνόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικηγόρο ζητήθηκε να έλθει σε επαφή με δικηγόρους που εκπροσωπούν τον κατηγορούμενο για την Energa, αλλά και να τον... επισκεφθεί στον Κορυδαλλό, προκειμένου να τους δώσει τα 5 εκατ. ευρώ για να προχωρήσουν σε ευνοϊκές καταθέσεις.

Τι προκαλεί φόβο στην ΕΛΑΣ

Ένα δεύτερο σημείο που προκαλεί τεράστιο φόβο στην ΕΛΑΣ ήταν η διαπίστωση από αστυνομικούς ότι υπήρξε περίεργη παρακολούθηση από άτομο, πιθανόν αλβανικής καταγωγής, του 37χρονου συνεργάτη του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, κοντά στο γραφείο της οδού Ασκληπιού. Ο 37χρονος ήταν ο δικηγόρος που ήταν παρών το μοιραίο βράδυ στη δολοφονία του 54χρονου ποινικολόγου, είχε περιγράψει το δραματικό σκηνικό και είχε αναγνωρίσει τους κακοποιούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος προσεγγίστηκε από ύποπτο άτομο, το οποίο ύστερα τράπηκε σε φυγή, την ώρα που αποβιβαζόταν από ταξί. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προβληματίζονται από το γεγονός ότι οι Αλβανοί προσπαθούν να εξαλείψουν τα επιβαρυντικά στοιχεία, αλλά και τις μαρτυρίες που τους συνδέουν με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Έτσι, παρουσίασαν «μαρτυρία» Έλληνα κρατουμένου για υπόθεση ναρκωτικών ισχυριζόμενοι ότι αυτός είχε πραγματοποιήσει τις επίμαχες, ενοχοποιητικές κλήσεις τη βραδιά του φόνου που τους συνέδεσαν με τον θάνατο του δικηγόρου. Επιπλέον, ασκούν πιέσεις στους δολοφόνους ή σε άλλα πρόσωπα να ανακαλέσουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους.

Επιπλέον, ο ένας από αυτούς, που θεωρείται ότι έχει οργανωτικό ρόλο, αλλά δεν έχει άλλες, μεγάλες καταδίκες, προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη σε συνεργούς του που έχουν καταδίκες πολλές φορές σε ισόβια για τον τραυματισμό 15 ατόμων στο Μικρολίμανο το 2014, για επιθέσεις με Καλάσνικοφ σε καφετέριες της Αθήνας κ.ά. Το άλλο ζήτημα που απασχολεί τους αστυνομικούς είναι οι αναφορές αλλά και η κατάθεση στην ανάκριση μιας φίλης των Αλβανών δραστών της δολοφονίας του 54χρονου νομικού ότι οι ίδιοι σχεδιάζουν αιματηρή απόδραση από το δικαστήριο, αλλά και από το νοσοκομείο όπου θα μεταφερθούν με επίκληση ξαφνικής αδιαθεσίας κ.λπ.

Η ανησυχία πολλαπλασιάζεται από το γεγονός ότι είχαν εντοπιστεί στολές αστυνομικών στο κρησφύγετο των Αλβανών δολοφόνων στην Καλλιθέα.