Αντιπροσωπεία Ευέλπιδων, οι οποίοι βρίσκονται σε εορταστική άδεια στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν την έδρα της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και ακολούθως με όχημα που διατέθηκε από το σχηματισμό μετέβηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο χωριό Ελληνικόν, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής και να παρευρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση στη Μνήμη του Ηρωικού Λοχία-Ευέλπιδος Σκαρλάτου Ρωσσέτη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος πολεμώντας τους Οθωμανούς Τούρκους στον Α’ Βαλκανικό πόλεμο.

Ο Εύελπις Σκαρλάτος Ρωσσέτης, ήταν γιός Ταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1892. Φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με αριθμό μητρώου Ευέλπιδος: Νο.253, ανήκοντας στην Τάξη 1914 της Σχολής.

Όταν ξέσπασε ο Α’ Βαλκανικός πόλεμος στις 5 Οκτωβρίου 1912, η ΣΣΕ διέκοψε τη λειτουργία της και ο Σκαρλάτος Ρωσσέτης όπως και όλοι οι άλλοι συμμαθητές του Ευέλπιδες ΙΙ Τάξεως ονομάστηκαν-προήχθησαν σε Λοχίες και στάλθηκαν σε μονάδες της πρώτης γραμμής.

Ο Λοχίας-Εύελπις Σκαρλάτος Ρωσσέτης συμμετείχε με τη μονάδα του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του Μπιζανίου, όπου επέδειξε απαράμιλλο ηρωισμό και ανδρεία. Στις 5 Δεκεμβρίου 1912 έπεσε από πυρά Tούρκων κατά τις επιχειρήσεις προς κατάληψη του απόρθητου φρουρίου του Μπιζανίου. Το ονοματεπώνυμό του έχει δοθεί τιμής ένεκεν σε κτήριο Λόχου Ευελπίδων της ΣΣΕ. Η αποκατάσταση του Ι.Ν.του Προφήτη Ηλία έγινε από το ΓΕΣ ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά του ήρωα.

Οι Ευέλπιδες απέτισαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής με επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μουσείο σύγχρονης τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο χωριό Ελληνικόν.