Πέρασε ένας χρόνος από το αποτρόπαιο έγκλημα στη Λαμία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με θύμα την παιδοψυχίατρο Θώμη Κούμπουρα. Ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος της Χρήστος Μπαλαντίνας μαχαίρωσε με μανία 15 φορές την άτυχη γιατρό, όμως ακόμη δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση του φόνου.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε το στάδιο της προανάκρισης και πλέον η δικογραφία είναι στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, του οποίου η πρόταση θα κατατεθεί στο Συμβούλιο και αυτό με τη σειρά του θα εκδώσει το βούλευμα για την παραπομπή του στο Μικτό Ορκωτό.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της υπόθεσης και φίλη του θύματος Ελευθερία Ψύλλου, το δικαστήριο αναμένεται να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι συγγενείς του θύματος είναι οργισμένοι επειδη έχει καθυστερήσει να εκδικαστεί η υπόθεση, καθώς η δικαιοσύνη θα πρέπει να προλάβει να ορίσει την ακροαματική διαδικασία και να εκδώσει απόφαση πριν την έλευση του 18μηνου. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μείνει ελεύθερος ο δολοφόνος, κάτι που τρέμουν και μόνο στην ιδέα οι συγγενείς της Θώμης.

«Αν και οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να αναπληρώσει το τεράστιο κενό από την απώλεια του ανθρώπου μας, περιμένουμε όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η κοινωνία την παραδειγματική τιμωρία δολοφόνων που έχουν διαπράξει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα…», είπε στο LamiaReport ο αδερφός της Θώμης Σάββας Κουμπούρας.

Η οικογένεια έχει ζητήσει να εξεταστούν κι άλλα στοιχεία όπως το περιβόητο λαπ-τοπ του Μπαλαντίνα που έμεινε στην Αθήνα και το άτομο που το είχε δει πριν φύγει για τη Λαμία όπου διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα. Στη δικογραφία υπάρχουν και οι ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες οι οποίες επίσης καθυστέρησαν σημαντικά και παραδόθηκαν μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Μέσα στη δικογραφία υπάρχει η περιγραφή του δολοφόνου για το πώς προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε την παιδοψυχίατρο.

Μετά την ομολογία του δράση, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος έκανε λόγο για υπόθεση που έχει προεκτάσεις, καθώς θεωρεί πως υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στο έγκλημα, αφού όπως τόνισε μια «οργάνωση» μπορεί να έχει παίξει ρόλο στη δολοφονία.

Πηγή: lamiareport