Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη μέρα η μίνι-περιοδεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ σε μονάδες και σχηματισμούς και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στο νότιο Έβρο, στη Λήμνο και σε άλλα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές, ενόψει του Νέου Έτους.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ στη Λήμνο τον υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον αντιστράτηγο Στεφανή επισκέφτηκαν τις ακόλουθες μονάδες και σχηματισμούς των ΕΔ:

--Στην Αλεξανδρούπολη, την ΧΙΙ (12η) Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.

--Στη Λήμνο, την 130η Σμηναρχία Μάχης, όπου συναντήθηκε και με προσωπικό της 88ης Στρατιωτικής Διοικήσεως του νησιού και του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου και το κλιμάκιο των μαχητικών αεροσκαφών «ετοιμότητος» (επιφυλακής).

--Στην Σάμο, την 79η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ), όπου συναντήθηκε και με προσωπικό του 4ου Σταθμού Αναφοράς της ΠΑ, το παράκτιο περιπολικό ΠΠ «ΚΥΚΝΟΣ» και το Ναυτικό Σταθμό Σάμου.

--Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς στην Παναγιά Οινουσσών, στο Φαρμακονήσι και στην Καλόλιμνο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με στελέχη των ανωτέρω μονάδων και σχηματισμών.