Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκαν χθες 28 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία Συντάγματος, συμμετείχε με ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες η φημισμένη Στρατιωτική Μουσική της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ).

«Για άλλη μία φορά το προσωπικό της Στρατιωτικής Μουσικής, άριστα καταρτισμένο, προέβαλλε με τον καλύτερο τρόπο τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είμαστε Υπερήφανοι για το έργο τους» σημείωνε το Γενικό Επιτελείο Στρατό στο ενημερωτικό που δημοσιοποίησε σήμερα.

Η ΑΣΔΥΣ είναι ένας μείζων σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού, επιπέδου Σώματος Στρατού, που είναι υπεύθυνος για το σύνολο των θεμάτων Διοικητικής Μερίμνης (ΔΜ) του Στρατού Ξηράς, τόσο εν ειρήνη, όσο και εν πολέμω. Υπάγεται απευθείας στον αρχηγό ΓΕΣ (υπό Διοικητική Διοίκηση), ενώ το στρατηγείο της βρίσκεται στο στρατόπεδο «Ζορμπά», στο δήμο Ζωγράφου Αττικής (περιοχή Γουδή).

Η Στρατιωτική Μουσική της ΑΣΔΥΣ, από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο του 2017, συμμετείχε σε περίπου 300 δράσεις, μεταξύ των οποίων ενδεικτικώς αναφέρονται οι εξής:

--Αποδόσεις τιμών στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

--Έπαρση και υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στην Ακρόπολη και αλλαγή Φρουράς στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη τις Κυριακές ή τις επίσημες αργίες.

--Εκδηλώσεις υποβολής διαπιστευτηρίων νέων πρεσβευτών στο Προεδρικό Μέγαρο.
--Στρατιωτικές εκδηλώσεις όπως παρελάσεις, ορκωμοσίες νεοσύλλεκτων οπλιτών, επιδόσεις ξιφών σε αξιωματικούς, απονομές πτερύγων αλεξιπτωτιστών, ονομασίες Υποψήφιων Έφεδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ), κλπ.

--Τελετές ενάρξεως και λήξεως στρατιωτικών αγώνων.

--Συναυλίες

Η Στρατιωτική Μουσική που ιδρύθηκε το 1825 αποτέλεσε για χρόνια τον μοναδικό φορέα μουσικού πολιτισμού στην Ελλάδα με μαέστρους διεθνούς φήμης αρχιμουσικούς, όπως οι Μάγγελ, Καλομοίρης και Καίσαρης, καθώς και ανάλογους σολίστες. Σήμερα, η Στρατιωτική Μουσική Αθηνών της ΑΣΔΥΣ υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του Στρατού, ενώ συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ στρατιωτικών μουσικών στο εξωτερικό.