Ο τρόπος με τον οποίο δολοφόνησε τον πατριό του έχει σοκάρει τη τοπική κοινωνία στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στη Μάνη. Ο 35χρονος που έλουσε με βενζίνη τον πατριό του, ο οποίος βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι, προκάλεσε τεράστιο σοκ στους κατοίκους της περιοχής, παρά το γεγονός πως γνώριζαν ότι ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα λένε τα τοπικά Μέσα από μαρτυρίες συγχωριανών του, ο 35χρονος είχε προβλήματα με τον πατριό του, αλλά δεν περίμεναν με τίποτα να φτάσει σε ένα τόσο φριχτό έγκλημα, καθώς ήταν γενικά ήρεμος από τότε που πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαϊτειο και μάλιστα ζούσε σε ένα τροχόσπιτο, φροντίζοντας παράλληλα αδέσποτα ζώα.

Σύμφωνα με τα όσα λένε οι γείτονες, ο νεαρός άνδρας είχε νοσηλευτεί ξανά στο ίδρυμα πριν πάρει εξιτήριο τη δεύτερη φορά, όμως δεν έδειχνε με τη συμπεριφορά του πως μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Αυτό όμως που σόκαρε περισσότερο τους συγχωριανούς του 65χρονου θύματος ήταν πως το ίδιο πρωί ο δράστης φαινόταν ατάραχος και ήπιε τον καφέ του, δίνοντας τις ευχές του στους συγχωριανούς του για την έλευση του νέου έτους.

Αργότερα, το μεσημέρι, πήγε στο πατρικό του όπου τον κάλεσαν για να περάσει την Πρωτοχρονιά και γέμισε έναν κουβά με βενζίνη. Αμέσως έλουσε με τη βενζίνη τον πατριό του, καίγοντάς τον ζωντανό, ενώ το ίδιο προσπάθησε να κάνει με τη μητέρα του, η οποία όμως πρόλαβε και κλειδώθηκε στο σπίτι. Δεν έγινε το ίδιο και με έναν γείτονα, ο οποίος είδε τον δράστη να λούζει με βενζίνη την εξωτερική πόρτα, βάζοντας κι εκεί φωτιά. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά όμως τελικά υπέστη μερικά ελαφριά εγκαύματα.

Μετά το έγκλημα που διέπραξε, ο 35χρονος πήγε και παραδόθηκε στην αστυνομία.