Οι επιθέσεις σε σπίτια ηλικιωμένων έχουν ανησυχήσει πολύ τους κατοίκους της Σπάρτης, ιδίως μετά το τελευταίο σοκαριστικό συμβάν, με την 82χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα δύο ανήλικων Ρομά. Οι δύο Ρομά, αφού νωρίτερα της είπαν τα κάλαντα, είδαν ότι μένει μόνη της και αποφάσισαν να τη ληστέψουν.

Η ηλικιωμένη γυναίκα αντιστάθηκε, ενώ από το βίντεο που υπάρχει στο σπίτι και κατέγραψε τα πάντα φαίνεται και ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο περνούσε απ' έξω, περιμένοντας τα δύο άτομα να της αρπάξουν την τσάντα και να φύγουν. Αφού την έριξαν κάτω, άρπαξαν τα πράγματά της και έφυγαν, με την άτυχη γυναίκα να τραυματίζεται στο πρόσωπο, έχοντας σπασμένα δόντια.

Το θετικό στην υπόθεση ήταν πως η αστυνομία αντέδρασε άμεσα και συνέλαβε τους δύο Ρομά μαζί με τους γονείς τους, ενώ είναι στην αναζήτηση του τρίτου προσώπου που φαινόταν στο βίντεο, εκτός της οικίας της 82χρονης.

Τα περιστατικά με επιθέσεις των Ρομά είναι αρκετά, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Γι' αυτό και ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας είχε τοποθετήσει κάμερα ασφαλείας στο σπίτι της, η οποία και αποδείχθηκε πολύτιμη στη συγκεκριμένη περίπτωση.