Την ίδια ώρα που οι πάντες στην Τουρκία «πανηγύριζαν» για την απόφαση κρατήσεως του ενός Τούρκου αξιωματικού, που ελήφθη στην Αθήνα, στην ίδια χώρα, στο Αιγαίο οι Τούρκοι ίσως για να «πανηγυρίσουν» την «επιτυχία» τους αυτή, προέβησαν σε 33 παραβιάσεις, 15 παραβάσεις ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό!

Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα δύο σχηματισμοί των δύο μαχητικών αεροσκαφών F-16 έκαστος από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, καθώς και άλλα 7 μεμονωμένα από τα οποία τα 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου και δύο ελικόπτερα, συνολικώς 11 πτητικά μέσα, πραγματοποίησαν 15 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και άλλες 33 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ).

Η προαναφερθείσα παραβατική συμπεριφορά σημειώθηκε στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και από τις προαναφερθείσες 33 παραβιάσεις του ΕΕΧ, οι 16 σημειώθηκαν από τα F-16 των δύο σχηματισμών ενώ οι υπόλοιπες 17 από τα αεροσκάφη CN-235. Τέλος σημειώθηκε και μία εμπλοκή με τα αεροσκάφη ετοιμότητος (readiness) της ελληνικής αεραμύνης που σηκώθηκαν για να τους αναγνωρίσουν και αναχαιτίσουν!

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση ου ΓΕΕΘΑ.