Την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA Card μέσω διαδικτύου (www.athenacard.gr) και για ανέργους και ΑμΕΑ ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΣΑ.

Ο οργανισμός, σε συνέχεια της επανεξέτασης του τρόπου έκδοσης των προσωποποιημένων καρτών ΑΤΗ.ΕΝΑ Card από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γνωστοποίησε πως θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των καρτών να τις βγάζουν μέσω διαδικτύου, με καταχώρηση στοιχείων και η αποστολή τους θα γίνεται μέσω ταχυδρομείου.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στις κατηγορίες επιβατών με ολόκληρο κόμιστρο, στις κατηγορίες μειωμένου κομίστρου (επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών) και στους επιβάτες-δικαιούχους δωρεάν μετακινήσεων (άνεργοι, ΑμΕΑ).

Οι προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card έχουν ήδη ξεπεράσει τις 400.000, με τον αντίστοιχο μέσο όρο μηνιαίων καρτών με το παλαιό σύστημα να ανέρχονταν στις 250.000.

Ο ΟΑΣΑ έδωσε και οδηγίες για τις ομάδες των ανέργων και των Αμέα, που καλούνται να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα athenacard.gr, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες ώστε να παραλάβουν τις προσωποποιημένες κάρτες.

Η τελική ενεργοποίηση της κάρτας, στην περίπτωση των ειδικών κατηγοριών, γίνεται κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).