Ένας Ελλαδίτης Έφεδρος Ανθυπολοχαγός άπό την ακριτική Ήπειρο, ο Δημήτριος Γκόγκας του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλπακίου, συμμετείχε και τιμήθηκε στην εκδήλωση ενάρξεως του έτους 2018 ως «Έτος Εφεδρείας και Εθνοφυλακής» για το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία χθες.

Στην τελετή παρέστη και απένειμε αναμνηστικές πλακέτες σε Κύπριος και στον Έλληνα εφέδρους, ο υπουργός Αμύνης της Κύπρου Χρ.Φωκαΐδης, ο αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, και πλήθος εφέδρων από όλο το νησί.

Η συμμετοχή του Ελλαδίτη Εθνοφύλακος του ΤΕΘ Καλπακίου, ανέδειξε, συμφώνως με το ΓΕΣ, «για μία ακόμη φορά, τη βαρύτητα που έχει δοθεί στον θεσμό της Εθνοφυλακής στον Ελληνικό Στρατό, αλλά και τη διαρκή δυναμική για την περαιτέρω αναβάθμισή του».

Γεγονός είναι ότι το 2017, που είχε ανακηρυχθεί στην Ελλάδα ως «έτος Εφεδρείας και Εθνοφυλακής» υπήρξε μια σημαντική αναβάθμιση και τόνωση του ενδιαφέροντος ιδίως σε θέματα Εθνοφυλακής. Ευχής έργο είναι αυτό να συνεχιστεί και το 2018, που δεν είναι «έτος Εθνοφυλακής και Εφεδρείας» στην πατρίδα μας.