Στρατιωτική άσκηση που εκτέλεσε το τάγμα Εθνοφυλακής Καλπακίου στα Γιάννινα, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της ζώνης ευθύνης του, παρακολούθησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος επισκέφτηκε για το σκοπό αυτόν την περιοχή ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (8η Μ/Π ΤΑΞ), που φέρει την ιστορική ονομασία «VIII Mεραρχία Πεζικού – Ηπείρου».

Στην προαναφερθείσα άσκηση του τάγματος, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 130 Εθνοφύλακες και Έφεδροι, αριθμός εξαιρετικά σημαντικός και ενθαρρυντικός, αποδείχθηκε για άλλη μία φορά η τεράστια δυναμική του θεσμού της Εθνοφυλακής και της Εφεδρείας, αλλά και το εξαιρετικά ποιοτικό προσωπικό που τις στελεχώνει, καθώς οι προαναφερθέντες ασκηθέντες εθνοφύλακες και έφεδροι εκτέλεσαν υποδειγματικά μία «υψηλών απαιτήσεων άσκηση», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς από το ΓΕΣ.

Και προστίθεται: «Διαπιστώθηκε η άριστη προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση της άσκησης, η εξαιρετική πειθαρχία και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων και των Εφέδρων που ασκήθηκαν. Ενεργός Στρατός, Εφεδρεία και Εθνοφυλακή, διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα».