Ο θάνατος της γιατρού Ειρήνης Λαγούδη εξακολουθεί να έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Η γιατρός, που βρέθηκε νεκρή στη λίμνη Τριχωνίδα, φέρεται να έχει περάσει μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση, με τους συγγενείς της να μη δείχνουν ακόμη να πιστεύουν πως αυτοκτόνησε, αλλά πως πρόκειται για δολοφονία.
Η 44χρονη ήταν πολύ ερωτευμένη με έναν γιατρό, ο οποίος όμως ήταν παντρεμένος, και το γεγονός ότι βρέθηκε νεκρή μετά από φωτιά μέσα στο αυτοκίνητό της, προκαλεί πολλά ερωτήματα. Τα στοιχεία δείχνουν έντονα πως πρόκειται για αυτοκτονία, όμως δεν αποκλείεται ακόμη το ενδεχέμενο δολοφονίας.

Η Ειρήνη ήταν πολύ ερωτευμένη με τον γιατρό από το Μεσολόγγι που φρόντιζε την ηλικιωμένη πεθερά της και, σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν, φλέρταρε την 44χρονη που ξεκίνησε σχέση μαζί του. Στη πορεία της σχέσης τους της έλεγε πως είναι σε διάσταση από τη γυναίκα του, όμως τα παιδιά της της έλεγαν πως δεν θα έπρεπε να τον πιστεύει και της ζητούσαν να χωρίσουν.

Η ίδια δεν μπορούσε να το δεχτεί αυτό, με τα κουτσομπολιά να δίνουν και να παίρνουν στο χωριό της Κατοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις μεταξύ της γυναίκας και των παιδιών της. Υπήρχαν μάλιστα φήμες που λένε πως ο γιατρός φλέρταρε και με άλλες γυναίκες, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες γι' αυτό το θέμα από γυναίκες που ήταν πελάτισσές του.

Τα περασμένα Χριστούγεννα η Ειρήνη πήγε στην Αθήνα να δει τον αδερφό της και τον γιο της με τον οποίο είχε έρθει σε σύγκρουση για τη σχέση αυτή και πριν την επιστροφή της στο χωριό στις 4 Ιανουαρίου περνάει τη μέρα της με τον γιατρό. Μετά τη συνάντηση φέρεται να έστειλε μύνημα στη γυναίκα του και να της λέει πως είναι σε σχέση μαζί της και επέστρεψε στο χωριό. Τηλεφώνησε σε έναν συγγενή της ζητώντας του να την αφήσει σε ένα συνεργείο προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό της και γύρισε στο σπίτι της. Το μεσημέρι έφυγε από εκεί και δεν ξαναγύρισε...

Βρέθηκε νεκρή ώρες μετά στη λίμνη Τριχωνίδα, με τις Αρχές να αναζητούν ακόμη απαντήσεις για τον θάνατό της. Ερευνούν μάλιστα αν, πριν προχωρήσει στη μοιραία πράξη, συναντήθηκε ξανά με τον σύντροφό της, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή ήταν ωστόσο πως η γυναίκα αυτοκτόνησε, καθώς φέρεται να πέθανε από αναθυμιάσεις μέσα στο αυτοκίνητό της, καθώς η φωτιά έκαψε το αυτοκίνητό της, με το μπιτόνι να βρίσκεται ακριβώς δίπλα της. Περιμένουν ωστόσο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου ξεκαθαρίσει αν η ίδια έβαλε τέλος στη ζωή της, ή κάποιος άλλος έβαλε τη φωτιά.

Αυτό που κρατά ανοιχτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι το τηλέφωνό της δεν βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο ή στη γύρω περιοχή. Η 44χρονη φέρεται να έστειλε δύο μυνήματα πριν φύγει από τη ζωή. Ένα σε συγγενικό της πρόσωπο από το οποίο ζητούσε να προσέχει τα παιδιά της και να τους δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών και ένα προς τον γιατρό-σύντροφό, αλλά το πρώτο μύνημα ο αδερφός της Ειρήνης το διέψευσε.

Οι λόγοι που οι αστυνομία εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο της δολοφονίας είναι πολλοί. Δεν θεωρούν λογικό το να προχωρήσει σε αυτοκτονία όταν βρέθηκε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και όχι στη θέση του οδηγού, όπως και το ότι αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της αφήνοντας έτσι τρία παιδιά ορφανά (ο πατέρας τους είχε πεθάνει πριν μερικά χρόνια από καρκίνο.)