Την προσοχή των καταναλωτών ζήτησε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Δεβλιώτης, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν προϊόντα λεύκανσης δοντιών τα οποία θεωρεί πως είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία.

Όπως τόνισε ο κ. Δεβλιώτης, τα προϊόντα κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου από εταιρεία που έκλεισε πρόσφατα καθώς λειτουργούσε παράνομα στο κέντρο της πόλης. Παρά τη σφράγιση του ινστιτούτου λεύκανσης που λειτουργούσε παράνομα, οι ιδιοκτήτες του συνεχίζουν να δρουν παράνομα μέσω του ίντερνετ και μόλις εντοπίστηκε ένα διαφημιστικό σποτ, έσπευσαν να προειδοποιήσουν τον κόσμο να αποφύγει να προμηθευτεί προϊόντα από τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα.

«Εντοπίσαμε σε γνωστό διαδικτυακό κανάλι διαφήμιση όπου μια εμφανίσιμη νεαρή εκθειάζει τις ιδιότητες των λευκαντικών σκευασμάτων που εμπορεύεται η επίμαχη εταιρεία, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για καθόλα νόμιμη πατέντα, χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία. Γνωρίζουμε πως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχωρούν σε κινήσεις προκειμένου να λειτουργήσει εκ νέου το παράνομο ινστιτούτο.

Είμαστε προετοιμασμένοι να αποδείξουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ότι τέτοιου είδους προσπάθειες εμπορευματοποίησης της υγείας αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες και ότι η λεύκανση οδόντων αποτελεί ξεκάθαρα ιατρική διαδικασία, που μπορεί να πραγματοποιείται μόνο από οδοντίατρο» τόνισε ο κ. Δεβλιώτης.