Προβλήματα με το «καλημέρα» προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες σε όλη την χώρα και κυρίως στα πελάγη.    

Σύμφωνα με το Λιμενικό κάποια δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς τα προβλήματα είναι αρκετά στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν τα δρομολόγια του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο. 

Αντίθετα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του Σαρωνικού με συμβατικά πλοία, όπως και στη πορθμειακή γραμμή Πέραμα - Σαλαμίνα. Την ίδια ώρα η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε 33 κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ έχει δεχτεί περίπου 40 κλήσεις στην Αττική λόγω των ανέμων, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 10 στη Θεσσαλονίκη, 8 στη Πελοπόννησο και 5 στη Κέρκυρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Ο αέρας ξερίζωσε δέντρα στο Ναύπλιο

Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα να ξεριζώσουν δέντρα τα οποία καταπλάκωσαν αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.ην οδό Κύπρου, στο κέντρο του Ναυπλίου, τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μεγάλα πεύκα, ενώ δέντρα έπεσαν αποκλείοντας την παραλιακή οδό στον δρόμο προς το Κιβέρι. Επίσης, τέντες και κατασκευές σπιτιών υπέστησαν ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους.

Δείτε όλες τις εικόνες ΕΔΩ

Χάος από τον αέρα στη Θεσσαλονίκη

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τα ξημερώματα, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ο δυνατός Βαρδάρης που φυσάει όλη νύχτα, εκτός από πτώση της θερμοκρασίας προκάλεσε και τη πτώση οκτώ δέντρων σε περιοχές της ανατολικής πλευράς της πόλης, με τους ανέμους να έχουν μετακινήσει κάδους και να έχουν ξηλώσει πινακίδες και τέντες. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Στα λευκά η Φλώρινα από ξαφνικό χιονιά

Οι κάτοικοι της Φλώρινας είδαν τα πάντα να γίνονται άσπρα, από την επιδρομή του χιονιά που σκέπασε τα πάντα μέσα σε λίγη ώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι και ο παγετός, έφεραν αρκετά προβλήματα σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με το τοπίο να είναι κατάλευκο στη πόλη της Φλώρινας. Το χιόνι σκέπασε τα πάντα στη πόλη και έπιασε απροετοίμαστους τους κατοίκους. Δείτε όλες τις εικόνες ΕΔΩ

Σαρώνουν την Ηλεία τα μποφόρ

Θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν από αργά το βράδυ της Τετάρτης και το νομό Ηλείας.

Η ένταση όπως αναφέρει και το patrisnews.com των ανέμων φτάνει και τα 6 μποφόρ ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα ακραία φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το απόγευμα και μετά.

Πρόγνωση καιρού για την Δυτική Πελοπόννησο:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς.