Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «μετά την ασφάλιση του πλοίου «Παναγία Αγιάσου», που «ξέσυρε» την άγκυρα του λόγω των σφοδρών ανέμων, στο αγκυροβόλιο, ανοιχτά του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής συγκάλεσε σε σύσκεψη την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Οι κκ Κουρουμπλής και Σαντορινιός έδωσαν οδηγίες για τη μεταφορά του πλοίου σε ασφαλές σημείο, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Επίσης, στη σύσκεψη η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ενημέρωσε για τα παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας, επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη», που λόγω των ισχυρών ανέμων απεκόπησαν οι κάβοι πρόσδεσης.»

Τα προβλήματα σε πλοία και λιμάνια εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων ξεκίνησαν απο χθες το βράδυ.  

Από το πρωί σήμερα έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Τα δρομολόγια του Σαρωνικού με συμβατικά πλοία εκτελούνται κανονικά.