Στην τελετή αναλήψεως της Διοικήσεως από τον νέο διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (USAREUR) αντιστράτηγο Christopher Cavoli, που πραγματοποιήθηκε στο Wiesbaden της Γερμανίας, παρέστη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπροσωπώντας τον Ελληνικό Στρατό.

Στο περιθώριο της προαναφερθείσας τελετής, ο Έλληνας αρχηγός συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματικούς του Αμερικανικού Στρατού, όπως π.χ. με τον διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (EUCOM) και Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), αντιστράτηγο Curtis Scaparrotti, τον διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγό John William Nicholson, τον διοικητή της Χερσαίας Συμμαχικής Διοικήσεως (LANDCOM) αντιστράτηγο Darryl Williams, καθώς και με άλλους ομολόγους του αρχηγούς Χερσαίων Δυνάμεων Ευρωπαϊκών κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο LANDCOM, όσο και ο Γερμανός αρχηγός έχουν αποδεχθεί πρόσκληση του Έλληνος ομολόγου τους και θα επισκεφθούν επισήμως την Ελλάδα.