Ολοκληρώθηκε χθες η «εβδομάδα στρατιωτικοποιήσεως», αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι, της ΚΓ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Ακολούθων της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών, από την οποία αποφοιτούν οι νέοι Έλληνες διπλωμάτες προκειμένου εν συνεχεία να υπηρετήσουν και να σταδιοδρομήσουν στη διπλωματική υπηρεσία του ΥΠΕΞ, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε θέσεις στο εξωτερικό. 

Είχε προηγηθεί στις 24 Ιανουαρίου, η επίσκεψη των 12 σπουδαστών της ΚΓ’ Ε.Σ., με επικεφαλής τον διευθυντή της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ, Πληρεξούσιο Υπουργό Β’ Ιωάννη Παπαμελετίου, στο ΓΕΕΘΑ για ενημέρωση. Τους σπουδαστές και τον διευθυντή της Διπλωματικής Ακαδημίας υποδέχτηκε ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, εκπροσωπώντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, απευθύνοντάς τους σύντομο χαιρετισμό.

Οι σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της Διευθύνσεως Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Αμύνης πρέσβης Τρύφων Παρασκευόπουλος, επί θεμάτων εθνικής αμυντικής πολιτικής. Επιπρόσθετα ενημερώθηκαν από αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, επί θεμάτων που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ επισκέφθηκαν και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα δραστηριότητα εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρέχουσας εκπαιδευτικής σειράς της Διπλωματικής Ακαδημίας, με την πραγματοποίηση από 22 έως και 26 Ιανουαρίου 2018 ενημερωτικών επισκέψεων σε υπηρεσίας και μονάδες και των τριών κλάδων των ΕΔ, στην Αττική, στη Λάρισα και στην Κρήτη.