Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η ΟΝΝΕΔ, λίγες ώρες μετά την ομιλία Τσίπρα στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος. Η ΟΝΝΕΔ καλεί τον πρωθυπουργό να μεταβεί «δυτικότερα της Θεσσαλονίκης, ώστε να συναντήσει τον περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη» και εξηγεί:

«Ναι, είναι εκείνος ο εξαίρετος κύριος που μας έλεγε ότι η ΝΕΡΙΤ είναι... προσφορά του Σαμαρά στους Εβραίους (!) και στον οποίο ο αντιμνημονιακός τότε κ. Τσίπρας αρχικά έδωσε επίσημο χρίσμα και τελικά, αφού ξέσπασε σάλος για όσα απίθανα έγραφε δημόσια ο εκλεκτός του, τελικά "απλώς" τον στήριξε στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Εκλογών του 2015.

»Είναι, δε, τέτοια η ευαισθησία των συντρόφων για το Ολοκαύτωμα που, την 27η Ιανουαρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, έδωσαν στην κυκλοφορία βίντεο με τον κ. Καρυπίδη να λέει κάτι νόστιμα (δήθεν) αναπτυξιακά δίπλα σε κάτι πάστες αμυγδάλου (ξεκάθαρα, κάτι το ωραίον).

»Δύο καλοί φίλοι έχουν σίγουρα πολλά να πουν από κοντά όταν τους χωρίζει μια κάποια απόσταση. Είναι βέβαιο ότι θα ενδιαφέρουν τον πρωθυπουργό οι απόψεις του κ. περιφερειάρχη σχετικά με τα σκοτεινά σχέδια των Σιωνιστών, δεν μπορεί να τον έχουν μόνο για ντεκόρ δίπλα στις πάστες που προβάλλουν ως ανάπτυξη της περιοχής. Ξέρουμε, είναι καλό και φιλολαϊκό (και ολίγον τι ψεκασμένο) παιδί ο κύριος Καρυπίδης και πολεμούσε το κακό μνημόνιο και του ξέφυγαν δυο κουβέντες παραπάνω. Αλλά, σύντροφοι, αν ήταν καλό παιδί, δεν χρειαζόταν να τον κάνετε περιφερειάρχη∙ μπορούσατε απλά να τον κεράσετε μια από τις αναπτυξιακές σας πάστες. Ή, έστω, αφού η συμμαχία σας με το άλλο άκρο είναι μια ξεκάθαρη πολιτική στρατηγική, μπορείτε απλά να μην υποκρίνεστε».