Με μία εξαιρετικά σημαντική, από σημειολογικής και ουσιαστικής πλευράς, επίσκεψή του στο Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος σήμερα το μεσημέρι, την πρώτη που πραγματοποιεί ποτέ ένας ξένος αρχηγός κράτους, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Reuven Rivlin στην Ελλάδα.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον αρχηγό των Ναυτικών Δυνάμεων του Ισραήλ, έφτασαν στο Αρχηγείο Στόλου, όπου έγιναν δεκτοί από τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, ο οποίος μαζί με τους επιτελείς του τους ενημέρωσε για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις δράσεις του Ελληνικού Στόλου.

Μετά το πέρας της ενημερώσεως, ο ισραηλινός πρόεδρος με δημόσια δήλωσή του και αφού επισήμανε χαρακτηριστικώς ότι «από τη χώρα τους βλέποντας στη θάλασσα την πρώτη χώρα που συναντάς είναι η Κύπρος και μετά η Ελλάδα», τόνισε με έμφαση ότι «Η δυνατότητα που έχουμε να συνεχίσουμε τις συνεργασίες μεταξύ των Πολεμικών Ναυτικών, των χερσαίων και των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών μπορεί να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μία περιφερειακή δύναμη που να εξυπηρετεί όλα τα μέρη και να συνεισφέρει τόσο στην ασφάλεια του Ισραήλ, όσο και της Ελλάδος λειτουργώντας ως κλειδί για τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο ίδιος σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Ο Ελληνικός Στόλος αποτελεί για μας ένα παράδειγμα υψηλότατου επαγγελματισμού και ασφάλειας. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τη συνεργασία των δύο ναυτικών και των δύο χωρών μας. Η συνεργασία αυτή πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας σε κάθε επίπεδο. Επιπλέον οι συνεργασίες μας αυτές είναι κρίσιμες, ιδίως ενόψει των εξελίξεων στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος σημείωσε ότι η παρουσία του Ισραηλινού προέδρου στο Αρχηγείο Στόλου στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας και προόδου, και προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των οδών μεταφοράς των ενεργειακών προϊόντων δεν αφορά μόνο την Ελλάδα ή το Ισραήλ, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Επισήμανε δε προς τον Ισραηλινό πρόεδρο, ότι η Ελλάδα πάντα ήταν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας.