Επιμνημόσυνη δέηση για να τιμηθεί η Μνήμη των ηρωικώς πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και της μέχρι πρότινος Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ), που δεν υφίσταται πλέον, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βάση Ελικοπτέρων του ΠΝ στο Ν.Ο.Κοτρώνι στο Μαραθώνα Αττικής.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο ΑΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, συγγενείς των ηρωικώς πεσόντων μελών της ΔΕΝ και γενικότερα της Ναυτικής Αεροπορίας και αντιπροσωπείες στελεχών του ΠΝ.

«Δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες, ούτε τα λάβαρά μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες και τις θυσίες τους. Έχοντας ως φάρο και πυξίδα τη θυσία τους, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ στην ομιλία του στη διάρκεια της τελετής , προσθέτοντας: «Γι’ αυτήν αγωνίστηκαν και έπεσαν οι ήρωες Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός, Αναστάσιος Τουλίτσης, Κωνσταντίνος Πανανάς, Ελευθέριος Ευαγγέλου, αλλά και όλοι όσοι στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες», ενώ απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των ηρώων, τόνισε: «γνωρίζω ότι είναι αναλλοίωτος ο πόνος που βιώνετε. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας. Δίπλα σας είναι και όλος ο ελληνικός λαός. Δίπλα σας είναι οι πολίτες που προχθές στους Λειψούς, χωρίς να είναι προγραμματισμένο, υποδέχθηκαν την κανονιοφόρο που πριν από λίγες ώρες είχε εμπλακεί σε επεισόδιο στα Ίμια προκειμένου να κάνουμε τη ρίψη στεφάνου στο σημείο που έπεσαν οι ήρωές μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βάση Ελικοπτέρων του ΠΝ στο Κοτρώνι Μαραθώνος υπάγεται πλέον στη νεοσυγκροτηθείσα Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ).