Ένα άκρως ενδιαφέρον – οικονομικό – στοιχείο, αναφορικώς με τις ελληνοτουρκικές οικονομικές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, προέκυψε από τη σημερινή επίσημη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του ελληνoτουρκικού εμπορικού επιμελητηρίου (ΕΤΕΕ) Παναγιώτη Κουτσίκου με τον οικονομικό σύμβουλο της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ελλάδα Bryan Hoyt, που πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στα γραφεία του ΕΤΕΕ στην Κηφισιά.

Αυτό γιατί ο Π.Κουτσίκος αναφερόμενος στις ελληνικές επενδύσεις στην Τουρκία σημείωσε ότι αυτές έχουν ανέλθει στα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανήλθαν στα 350 εκατομμύρια ευρώ στοχεύοντας κυρίως στον τουριστικό τομέα! Ασφαλώς εξαιρετικά σημαντικό και ενδιαφέρον στοιχείο, που καταδεικνύει ότι ο ιδιωτικός τομέας στη Μνημονιακή Ελλάδα βρίσκει ευκαιρίες επενδύσεων στην Τουρκία και μάλιστα 19 φορές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από ότι βρίσκουν οι αντίστοιχοι Τούρκοι επιχειρηματίες στη δική μας χώρα με τα οικονομικά και εργασιακά δεδομένα να είναι στο ναδίρ. Και παρόλα αυτά δεν μας προτιμούν σε αντίθεση βεβαίως με τους Έλληνες που σπεύδουν σωρηδόν – όπως φαίνεται και από την αψευδή γλώσσα των αριθμών να επενδύσουν στη γείτονα του Ερντογάν, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει!

Από την πλευρά του ο Bryan Hoyt επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και συζήτησε για την πορεία των ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών σχέσεων καθώς και για τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και στις δυο χώρες το Δεκέμβριο του 2017.