Με μπαράζ προκλήσεων για τέταρτη συνεχόμενη μέρα στο Αιγαίο, ανήμερα των πρωτοφανών και εξαιρετικά προκλητικών δηλώσεων του κορυφαίου συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε και σήμερα η Άγκυρα τις προκλήσεις της, με 36 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), μετά τις χθεσινές 31, τις προχθεσινές 34 και τις προ τριημέρου 40 παραβιάσεις.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ, σήμερα, τρία μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας των Ναυτικών Δυνάμεων και ηλεκτρονικού πολέμου των αντίστοιχων Αεροπορικών Δυνάμεων, τύπου CN-235, καθώς και ένα επιπλέον ελικόπτερο, συνολικώς 4 αεροσκάφη, προέβησαν σε 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 36 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), από τις οποίες οι 31 – σχεδόν όλες – από τα τρία CN-235!

Η προαναφερθείσα δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».