Σύγχυση και ερωτηματικά έχουν προκύψει στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, μετά και την τελευταία αποκάλυψη ότι τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως στα νύχια της κοπέλας βρέθηκε DNA που δεν ανήκει στον δράστη.

«Δεν είμαστε ειδικοί για να δώσουμε εμείς τις απαντήσεις, αλλά αυτή η εξέλιξη έχει παρεξηγηθεί», δηλώνει στα parapolitika.gr η δικηγόρος της μητέρας της Δώρας Ζέμπερη κα Ιωάννα Παναγοπούλου.

Η κα Παναγοπούλου ξεκαθαρίζει ότι η οικογένεια της Δώρας «δεν έχει καμία αμφιβολία για τον καθ' ομολογία δολοφόνο της Δώρας. Η εμπλοκή του στη δολοφονία δεν αμφισβητείται, αφού αυτή αποδεικνύεται και από τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στην υπόθεση και δένουν με την αρχική του κατάθεση».

Η είδηση ωστόσο ότι έχει βρεθεί και «διαφορετικό», «άγνωστο» DNA στα νύχια της κοπέλας, έκανε πολλούς να μιλήσουν για να ανατροπή στην υπόθεση.

«Καμία ανατροπή» σημειώνει η κ. Παναγοπούλου στα parapolitika.gr και ξεκαθαρίζει: «Το υλικό που βρέθηκε δεν είναι δυνατόν να ταυτοποιηθεί, είτε επειδή είναι λίγο, είτε για άλλους εργαστηριακούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορεί να ανήκει και στον κατηγορούμενο».  

Τέλος, η κ. Παναγοπούλου τονίζει ότι σήμερα η οικογένεια, ως έχει δικαίωμα να κάνει, θα καταθέσει αίτημα για διορισμό τεχνικού συμβούλου, γενετιστή, προκειμένου να γίνει περαιτέρω έλεγχος στο DNA που βρέθηκε ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

Σημειώνεται επίσης, ότι η σήμερα η κα Παναγοπούλου θα καταθέσει και αίτημα για αναπαράσταση, όπως το έχει ζητήσει η οικογένεια της άτυχης Δώρας.