Ο προστατευόμενος μάρτυρας με κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση» επισκέφτηκε την εισαγγελία στις 4 Φεβρουαρίου για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο κ. Φρουζής είχε πολύ στενή σχέση με τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη και είχε πολύ συχνές συναντήσεις τόσο με τον πιο πάνω Υπουργό όσο και με άλλους κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι προωθούσαν τα συμφέροντα της Νοβάρτις. Γνωρίζω συγκεκριμένα ότι ο κ. Φρουζής συναντήθηκε με τον Αδωνη Γεωργιάδη την 9.9.2013 στο υπουργείο Υγείας και την επόμενη ημέρα 10.9.2013 είχε συνάντηση επίσης στο Υπουργείο με τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Ιωάννη Στουρνάρα. Επίσης συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη ο κ Φρουζής είχε και την 30.9.2013 όπως προκύπτει από σχετικές σημειώσεις του κ. Φρουζή όπου σε αυτές ανέφερε ότι έκλεισε ραντεβού με τον Γεωργιάδη 30/9 μισή ώρα μετά από την κανονική. Η σημείωση αυτή σήμαινε ότι η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα μισή ώρα μετά από την κύρια συνάντηση του Υπουργού με τον κ. Φρουζή και με τους εκπροσώπους άλλων φαρμακευτικών εταιρειών με σκοπό σε αυτήν να βρίσκεται μόνος του με τον Υπουργό, ώστε να μπορέσει να του παραδώσει τα χρήματα που είχε μαζί του στο βαλιτσάκι όπως σας έχω ήδη καταθέσει. Σημειώνω ότι ο Φρουζής σε ιδιόχειρες σημειώσεις του αναφέρεται σε συνάντηση 30 λεπτών και με τον Ιωάννη Στουρνάρα. Κι εδώ δηλαδή φαίνεται η ίδια τακτική του Φρουζή όπως και με τον Γεωργιάδη για την παράδοση των χρημάτων δωροδοκίας όπως σας έχω καταθέσει ήδη. Θέλω επίσης να σας αναφέρω ότι στις αρχές του έτους 2014 ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε στον Φρουζή εμπιστευτικό ανεπίσημο έγγραφο, με το οποίο τον ενημέρωνε για τις δαπάνες που έκανε το υπουργείο Υγείας το πρώτο τετράμηνο του 2014 στον χώρο του φαρμάκου γα τα ποσά του rebate και του claw back των φαρμακευτικών εταιρειών για τις συμμετοχές των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων για τις συνταγογραφήσεις των γενόσημων φαρμάκων και για τα φάρμακα υψηλού κόστους ήτοι πληροφορίες για ενέργειες του υπουργείου που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Φρουζής».

Σχετικά με συναντήσεις του κ. Φρουζή με συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου η μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο κ. Φρουζής είχε δύο συναντήσεις με τον κ. Δημήτρη Πτωχό, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου στις 26.9.2013 και 18.10.2013. Ο μάρτυρας αναφέρει ότι στις 21.10.2014 ο Φρουζής είχε συνάντηση με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου και στις 3.4.2014 και 14.4.2014 ο Φρουζής συναντήθηκε με τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη. Επίσης, υποστηρίζει πως στις 8.4.2014 συναντήθηκε με τον κ. Γιάννη Στουρνάρα. Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι όλες οι συναντήσεις είχαν ως στόχο να γίνει πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο κ. Φρουζής καθώς όπως υποστηρίζει δεν πληρούσε τις τυπικές υποχρεώσεις.

Σε συμπληρωματική κατάθεση η μάρτυρας, σχετικά με τις σχέσεις και τις επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφέρει ότι προηγήθηκε συνάντηση με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Πτωχό και παράδοση χρηματικού ποσού, λέγοντας συγκεκριμένα:«Μία εβδομάδα περίπου πριν τη συνάντηση, ο Φρουζής είχε συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτριο Πτωχό, με τον οποίο είχε αναπτύξει επαφή. Ακολούθως μέσω της γραμματέως του γραφείου του Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, κλείστηκε το ραντεβού, μεσημβρινές ώρες (14.00-15.00). Ζητήθηκε από τον Φρουζή να φέρει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σε δεύτερη επικοινωνία, ο Φρουζής, ζήτησε να του επιτραπεί είσοδος με αυτοκίνητο (αν θυμάμαι καλά μάρκας BMW,χρώματος μαύρου) και για τον λόγο αυτό έδωσε και τον αριθμό της πινακίδας του. Φεύγοντας ο Φρουζής από τα γραφεία της Νοβάρτις στη Μεταμόρφωση Αττικής έχοντας τοποθετήσει τη βαλίτσα με τα χρήματα που σας έχω περιγράψει, στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, και ενώ μεσολάβησε χρονικό διάστημα περίπου μιας ώρας, ενημέρωσε την γραμματεία του γραφείου του πρωθυπουργού ότι επίκειται άμεσα η άφιξη του εκεί, ώστε να του επιτραπεί η είσοδος στον χώρο στάθμευσης του Μεγάρου.»

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι: «Σε σχέση με τα πρόσωπα που μας αναφέρετε ότι έχουν χρηματισθεί γνωρίζετε αν οι χρηματισμοί έγιναν απευθείας ή και με μεσολάβηση τρίτων προσώπων» και ο μάρτυρας απαντά: «γνωρίζω ότι ο κ. Φρουζής έκανε τους χρηματισμούς χέρι με χέρι ο ίδιος. Στην περίπτωση όμως του Αδωνη Γεωργιάδη γνωρίζω ότι εκτός από τις φορές που ο ίδιος ο Φρουζής τον χρημάτισε απευθείας (χέρι με χέρι) σε τρεις περιπτώσεις τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του Γεωργιάδη η ιδιαιτέρα γραμματέας του Βασιλική Κατραβά εντός κίτρινων φακέλων μια φορά εντός του ξενοδοχείου Λίντα Μάριοτ όπου η ανωτέρω έλαβε το ποσό των 70.000 ευρώ το οποίο προοριζόταν για την ανακαίνιση της οικίας του Άδωνη Γεωργιάδη και τις άλλες δύο φορές εντός του υπουργείου Υγείας όπου έλαβε 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα περίπου. Άλλο πρόσωπο που γνωρίζω με βεβαιότητα ότι έχει χρηματισθεί κατ’ επανάληψη με δεσμίδες χρημάτων εντός κίτρινων φακέλων σε μαύρες τσάντες την περίοδο από το 2010 εως το έτος 2013 ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος τέως διοικητής του ΙΚΑ. Ο συγκεκριμένος έλαβε από τον Φρουζή για λογαριασμό της Νοβάρτις συνολικά 600.000 ευρώ το ελάχιστον προκειμένου να προωθήσει τις τιμές και την αποζημίωση των φαρμάκων έχοντας την σχετική αρμοδιότητα.»