Στην κατάθεση της για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρει ότι η σχέση του αντιπροέδρου της Νοβάρτις με τον Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησαν όταν ο σημερινός διοικητής της Τρέπεζας της Ελλάδος ήταν στον ΙΟΒΕ. Την εποχή εκέινη, σύμφωνα με τη μάρτυρα, Από τότε ξεκίνησε και η συνεργασία της Novartis με την Mindwork, εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων που ανήκει στην Λίνα Νικολακοπούλου, σύζυγο του κ. Στουρνάρα.

Στην κατάθεση αναφέρεται: «Η συνεργασία και οι επαφές Φρουζή και Στουρνάρα έγιναν πιο στενές όταν ο Γ. Στουρνάρας έγινε υπουργός Οικονομικών. Συγκεκριμένα την περίοδο 2012-2014 η Mindwork συνέχισε να αναλαμβάνει την διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων στον χώρο της υγείας τα οποία χορηγούσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες και ιδίως η Νοβάρτις. Το ύψος των αμοιβών που ελάμβανε η εταιρεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσέφερε στην διοργάνωση των συνεδρίων και εν πολλοίς κάλυπτε χρήματα που δίνονταν ως δώρα στον Γιάννη Στουρνάρα, για απόρρητες πληροφορίες αλλα και για να επιρεαστούν οι ενεργειές του ως υπουργού Οικονομικών σχετικά με την εξασφάλιση ποσών του κρατικού προυπολογισμού προς τις φαρμακευτικές εταιρείες και ιδίως την Νοβάρτις».

Επίσης αναφέρει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είχε ρόλο στην εξασφάλιση 65 εκ. ευρώ στη Νοβάριτς, για τα οποία όπως λέει σε προηγούμενη της κατάθεση της δωροδοκήθηκε ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με το ποσό των 2εκ. ευρώ τουλάχιστον.

Σε σημείο της κατάθεσης της η μάρτυρας αναφέρει: «Και ο Γιάννης Στουρνάρας δωροδοκήθηκε με ικανό ποσό το ύψος του οποίου δεν μπορών να προσδιορίσω. Σε δυο περιπτώσεις τουλάχιστον, πρίν συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα, γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιον ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα, ποσό τουλάχιστον 1 εκ ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».