Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νομέβριο του 2011 στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο. Στον επιχειρηματία αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου.

Η απόφαση του Δικαστηρίου λήφθηκε παρά το γεγονός ότι το θύμα έχει αναιρέσει τις προανακριτικές της καταθέσεις και στο Δικαστήριο έκανε λόγο περί ατυχήματος.

Τελικά το Δικαστήριο κατέληξε στην ενοχή του επιχειρηματία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας ο οποίς ζήτησε την ενοχή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία.

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων.
Βρέθηκαν μόνο δυο κοιλιδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κοιλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Ολγα Φαρμακη διέγραψε μηνύματα απο το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκαλύψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. 3,5 χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσο είχε κει και ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ότι έκανε για να πονέσει τον κατηγορουμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πως πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θύμαται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους» επισήμανε ο εισαγγελέας.


Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αλλά και στο σύνολό τους οι μάρτυρες έκαναν λόγο για «πείσμα» της Γωγώς Φαρμάκη εκείνη την εποχή, καθώς «καταστράφηκαν οι σπουδές της» και παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας εξαιτίας των προηγούμενων καταθέσεων που έκαναν λόγο για πρόθεση του επιχειρηματία να τη σκοτώσει, επέμειναν στη εκδοχή του ατυχήματος. «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ηθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγλουπας.


Νωρίτερα την εκδοχή του ατυχήματος υποστήριξε και η ίδια η Γωγω Φαρμακη, λέγοντας πως στο παρελθόν ήταν θυμωμένη με τον επιχειρηματία κι είχε «κακούς συμβούλους».


«Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδλεφη μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση στο σκάκι και άκουσα ένα μπαμ. Τους άκουσε να τσιρίζουν, με πήρε στα χέρια του και με πήγαν στο νοσοκομείο», κατέθεσε και ακολούθησε βροχή ερωτήσεων από την έδρα:


Π: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά...

Μ: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχε κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά... αν ήθελε να με βλάψει δε θα με χτυπούσε στο κεφάλι.

Π: Στέλανατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;

Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλαψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.

Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;

Μ: Υπήρχε ένταση με την Ολγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.

Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;

Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.

Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;

Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγωσω.

Εις: στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε αλλά.

Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.

Εις: Ναι, αλλά για να μας δώσετε άλλη εκδοχή πρέπει να μας πείτε τι προηγήθηκε!

Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Είχα ένα δικηγόρο...

Εις: Αφήστε το δικηγόρο! Κάθε φορά θα ίδια λένε όσοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα

Μ: Για αυτό είμαι εδώ χωρίς δικηγόρο.


Στην υπόθεση κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, γείτονες, ένας φίλος της Γωγώς Φαρμακη αλλά και ο πατέρας της Παντελής, με τον τελευταίο να έχει έντονο διάλογο με την έδρα. «Εγώ ήμουν στο Αγρίνιο. Δεν ξέρω τίποτα. ρώτησα την Όλγα όταν ήρθα Αθήνα. Μου είπε ότι ήταν ατύχημα», ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου.


Π: Καλά δε ρωτήσατε πως έγινε;

Μ: Αφού μου είπε ατύχημα!

Π: Καλά δεν αναρωτηθήκατε;

Μ: Αφου ούτε αυτή ήξερε.

Π: Κινδύνεψε να πεθάνει το παιδί σας το έχετε καταλάβει αυτό;

Μ: Εγώ χαίρομαι που είναι υγιής.

Π: Έχετε πει αλλά..

Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Εγώ χαίρομαι που το παιδί μου είναι καλά.

Π: Χαροπάλευε το παιδί σας. Δε σας έμοιαζε να μάθετε;

Μ: Αφού μου ειπαν ότι ήταν ατύχημα

Εισαγγελεας: Είπατε προανακριτικά ότι σας είπε η Γωγω «με πυροβόλησε».

Μ: Ότι κατέθεσα έγινε μετά από μεγάλη πίεση του δικηγόρου. Ήταν οι κακοί σύμβουλοι. Οι συγγενείς μου και άλλοι

Εις: Όχι, θα τα πούμε όλα. Ποιοι σύμβουλοι; Ονόματα!

Μ: δεν ξέρω. Μου λέγανε τι να καταθέσω. Μου ειπαν να μη πω για ατύχημα.


Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε η Γωγω Φαρμακη από το ακροατήριο και φώναξε «ότι του λέγαμε εμείς έλεγε!», με τον εισαγγελέα να απαντά: «Να έχετε περισσότερο σεβασμό στο δικαστήριο! Αν νομίζετε ότι επειδή είστε παθούσα θα ανεχτούμε καταστάσεις κάνετε λάθος».