Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
m0qvebscgkzujbbikbgj
Ελλάδα

Γιάννενα: Επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε κρεοπωλεία και ψαράδικο (pic)

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα και έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία αιτιολογούν τα χτυπήματα.

Επίθεση σε κρεοπωλεία, φορτηγά μεταφοράς κρεάτων, αλλά και σε ένα ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα εξαπέλυσαν την Τετάρτη αντιεξουσιαστές.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Μαυροπράσινα Παγούρια», η οποία ανήρτησε σχετική ανακοίνωση και φωτογραφικό υλικό σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Ορμώμενοι από το κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, επιλέξαμε να δώσουμε κι εμείς το "παρών" στην πόλη των Ιωαννίνων προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα και καταστήματα που μεταφέρουν και εμπορεύονται είτε έντρομα ζώα είτε τα διαμελισμένα σώματά τους. Δηλαδή εμπορεύονται τη ζωή και την ελευθερία άλλων» δηλώνουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.

Τα «Μαυροπράσινα Παγούρια» αναφέρουν ότι στόχος τους είναι «να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται από τη στιγμή της γέννησής τους, στον βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού».

Εξηγώντας γιατί επιτέθηκαν στο ιχθυοπωλείο γράφουν ότι «ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».

Πηγή: thestival.gr