Οι μνήμες του τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, όταν το αυτοκίνητο του Γιώργου Βακάκη, γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo, καρφώθηκε με τεράστια ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η γυναίκα και το παιδί του Υπάτιου Πατμανόγλου αναβίωσαν ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Σήμερα ενώπιον του Πρωτοδικείου σηζητήθηκε η αγωγή του Υπάτιου Πατμανόγλου κατά της οικογένειας Βακάκη. Παρών στη σημερινή συζήτηση ήταν ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οποίος αξιώνει περίπου 2 εκατ. ευρώ και 1,3 εκατ. ευρώ οι υπόλοιποι συγγενείς.

Αντίθετα, η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία σε βάρος της οποίας επίσης στρέφεται ο Υπάτιος Πατμανόγλου εκπροσωπήθηκε διά της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Μάλιστα, η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολογήσε την υπαιτιότητα και την σε παράσταση μέχρι του ποσού των 2,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1,3 εκατ. ευρώ ανά θανόντα που είναι το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Αν το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να «αναζητηθεί» το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Ήμουν πρώτος ξάδελφος της Αποστολίας. Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά γνωρίζω από τον Υπάτιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίστηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειές τους. Ο Υπάτιος μετά το ατύχημα δεν μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δεν νομίζω να τα καταφέρει» κατέθεσε ο ξάδελφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου στο δικαστήριο.


Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.