Σε κλίμα έντασης διεξάγεται από το πρωί η συζήτηση επί κυβερνητικής τροπολογίας,από την οποία αναδύεται έντονα το άρωμα των εκλογών με την κυβέρνηση να κλείνει το μάτι στους συμβασιούχους και να καλλιεργεί προσδοκίες μονιμοποίησης. Η τροπολογία κατατέθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και με βάση τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης μεθοδεύει ουσιαστικές μονιμοποιήσεις καταργώντας το πλαφόν ανώτατης διάρκειας 24 μηνών για τις συμβάσεις έργου αλλά και το τρίμηνο κενό που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ της ανανέωσης της σύμβασης. 

«Ο νόμος και το Σύνταγμα έλεγε ότι πρέπει να έχει η μία σύμβαση με την άλλη ένα 3μηνο κενό κι ότι οι ανανεώσεις τους δεν μπορούν υπερβαίνουν τους 24 μήνες. Τώρα λέει η κυβέρνηση ότι το 3μηνο που λέει το Σύνταγμα καταργείται κι επειδή κοντεύουν αυτοί που μπήκαν το 2016 να συμπληρώσουν 24 μήνες, λέτε ότι θεωρείτε στο εξής σύμβαση έργου την υπηρεσία που παρείχαν, ώστε να μην έχουμε ουσιαστικά περιορισμό του 24μήνου και να πάμε στο τέλος 2018 και να δημιουργήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους την προσδοκία μονιμοποίησης κατά παράβαση κάθε νόμου» τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

 Εξίσου επικριτικός ήταν και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος χαρακτήρισε την τροπολογία «προεκλογικού χαρακτήρα», καλώντας τον Παύλο Πολάκη, που είχε αναλάβει να την παρουσιάσει αναφορικά με το ΕΣΥ να παράσχει εξηγήσεις και να αποσαφηνίσει εάν αυτή αφορά συνολικά στο δημόσιο.

 «Ναι, αφορά όλο το Δημόσιο», παραδέχτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, επικαλούμενος επιτακτικές ανάγκες του δημοσίου και ιδίως καθαριότητας στα νοσοκομεία.