Πραγματοποιήθηκε, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει από χθες, η τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων Διοικητού της Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως του Πολεμικού Ναυτικού από τον ως τότε Διοικητή Υποναύαρχος Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ στον Υποναύαρχο Ευθύμιο Μικρό ΠΝ.
Αυτό είναι γνωστό, όπως και το ότι ο Υποναύαρχος Λυμπέρης ανέλαβε από τον Υποναύαρχο Μικρό τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Στόλου, κάνοντας μεταξύ τους «τράμπα».

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι το γεγονός ότι στη χθεσινή τελετή εκτός του σημερινού Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ, παρέστη και ένας επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Ναύαρχος Χρήστος Λυμπέρης ΠΝ, πατέρας του παραδώσαντος Διοικητού ΔΝΕ.
Ασφαλώς, απολύτως κατανοητή η συγκίνηση πατέρα και γιού και δικαιολογημένη πιστεύουμε η αναμνηστική φωτογραφία των τεσσάρων ναυάρχων εκ των οποίων οι δύο αρχηγοί.

Αξίζει να σημειωθεί – για όσους δεν το γνωρίζουν – ότι ο εκάστοτε υπαρχηγός Στόλου είναι ο εν πλω διοικητή του Ελληνικού Στόλου σε περιόδους πολέμου ή κρίσεως, καθώς είθισται ο Αρχηγός Στόλου να διευθύνει τις επιχειρήσεις από το υπόγειο επιχειρησιακό αρχηγείο στο ΣΔΑΜ στην Αγία Παρασκευή.