Τις εγκαταστάσεις της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) στο ιστορικό παλαιό Διοικητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όταν αυτή βρισκόταν στην Κυψέλη, επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Αρχηγός Εθνικής Αμύνης Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και μίλησε προς τους σπουδαστές της 70ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής.

Η ΣΕΘΑ υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ και στις εγκαταστάσεις της Σχολής τον αρχηγό υποδέχτηκε ο Διοικητής αυτής Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ και η ομιλία του αρχηγού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής.

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσης ομιλίας του ως διαλέκτης προς τους σπουδαστές της ΣΕΘΑ, ο Ναύαρχος Αποστολάκης εστίασε στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και στις προκλήσεις που αυτό θέτει στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα τόνισε, αφενός το πολυδιάστατο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αφετέρου δε την εξωστρέφεια που επιδεικνύουν στο διεθνές επίπεδο. Μία εξωστρέφεια που σχετίζεται με την προώθηση ευρέος πλέγματος στρατιωτικών συνεργασιών και την ενεργή συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε και ειδική μνεία στα μέτρα μέριμνας για το προσωπικό που έχουν υλοποιηθεί ή προωθούνται προς υλοποίηση, καθώς δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΥΠΕΘΑ ως «έτος Μέριμνας του Προσωπικού», στην προωθούμενη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στην λήψη μέτρων περαιτέρω αναβαθμίσεως της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως στα στελέχη.