Ακόμα αναζητεί η αστυνομία τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τα μέλη της συνοδείας του, για τα θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα, και αυτό παρά το γεγονός ότι το αυτόφωρο έληξε αργά το βράδυ. Εν τω μεταξύ, οι Αρχές αναζητούν και εν ενεργεία αστυνομικό που ήταν στην ασφάλεια του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Για τον αστυνομικό στην ασφάλεια του Ιβάν Σαββίδη ρωτήθηκε από τα Παραπολιτικά 90,1 FM ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος. Ο ίδιος είπε ότι οι αστυνομικοί έχουν ορκιστεί να φυλάττουν το σύνταγμα και τους νόμους, και πως ο συνάδελφός του θα έπρεπε να νουθετήσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Σημείωσε πως εάν ο αστυνομικός έχει υποπέσει σε αδικήματα θα πρέπει να διωχθεί όπως όλοι οι πολίτες. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στην παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης διαθέτει άδεια για οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Θέση για το ντροπιαστικό περιστατικό της εισβολής του Σαββίδη πήρε η Ομοσπονδία Αστυνομικών, η οποία με ανακοίνωσή της θέτει δύο αμείλικτα ερωτήματα που γεννιούνται από το πρωτόγνωρο περιστατικό.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί υπογραμμίζουν πως πρέπει να μείνουν «έξω οι μαφίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο» και σημειώνουν: «Όχι στον νόμο της ζούγκλας, ναι σε έναν αθλητικό κόσμο που θα υπηρετεί όλα τα αθλητικά ιδεώδη, την ευγενή άμιλλα, την ισότητα, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση, την ειρήνη και την επιδίωξη όχι τόσο υλικών, αλλά, πρωτίστως, ηθικών και ψυχικών απολαβών». 

Τα ερωτήματα που θέτει:  

α) Για ποιο λόγο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακής προστασίας;

β) Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; 'Η θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;» Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.    

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο από τη FIFA: Μέτρα ή Grexit