Άρχισε τη Δευτέρα σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την εξαφάνιση και τη δολοφονία του 26χρόνου, Μάριου Παπαγεωργίου, σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. 

Η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα, για να αρχίσει την κατάθεση της, λύγισε. Κλαίγοντας και με την πρόεδρο του δικαστηρίου να την προτρέπει να καθίσει η μητέρα του άτυχου νεαρού ψέλλισε μεταξύ άλλων : «Είχα ένα παιδί, τον Μάριο, πολύ καλό παιδί...».

Λόγω της συναισθηματικής φόρτισης της μητέρας του Μάριου τελικά η κατάθεση της θα αρχίσει στις 28 Μαρτίου 2018.

Παρόντες στο ακροατήριο ήταν μόνο οι τρεις εκ των κατηγορουμένων στην υποθεση αλλά όχι ο 73χρόνος φερόμενος ως εγκέφαλος του εγκλήματος. Νωρίτερα, υπήρξαν αιτήματα διακοπής της δίκης ενώ η κατηγορούμενη στην υπόθεση και σύζυγος του φερόμενου εγκεφάλου ζήτησε να παραιτηθεί από την έφεση καθως ήδη έχει εκτίσει την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτοδίκως.

Ο 26χρόνος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρόνου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές.

Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος συνήθιζε να παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI με άκρες και υψηλές διασυνδέσεις. Χωρίς ποτέ να εντοπιστεί το πτώμα του Μάριου, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, καταδικάστηκε πρωτόδικά σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.