Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η εβδομαδιαίας διάρκειας εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής, η επίσκεψη δύο σπουδαστών της φημισμένης Στρατιωτικής Ακαδημίας (USMA) “West Point” του Στρατού των ΗΠΑ. Μία επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών που έχει συμφωνηθεί και ισχύει μεταξύ των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Στρατών Ξηράς των δύο χωρών.

Η επίσκεψη των δύο Αμερικανών σπουδαστών της USMA πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-17 Μαρτίου και στο πλαίσιό της επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως και το Μουσείο αυτής και ξεναγήθηκαν σε αυτά, ενώ μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους παρακολούθησαν όλο το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό, στρατιωτικό και αθλητικό πρόγραμμα αυτών στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών το διάστημα από 6-15 Απριλίου 2017, δύο Έλληνες Ευέλπιδες θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της USMA στον ποταμό Πότομακ της πολιτείας της Νέας Υόρκης!

Οι δύο Αμερικανοί σπουδαστές έγιναν δεκτοί από τον Διοικητή της ΣΣΕ Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος τους επέδωσε το αναμνηστικό νόμισμα με τον θυρεό της Σχολής, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι στη σύνθεση του επίσημου εμβλήματος της USMA κυριαρχούν μία αρχαία (Αθηναϊκή) περικεφαλαία, και ένα ξίφος, που ευθέως παραπέμπουν στις αρχαίες ελληνικές στρατιωτικές παραδόσεις!

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της προβολής της Σχολής και της συνεργασίας με Στρατιωτικές Ακαδημίες του εξωτερικού, η ΣΣΕ προωθεί την ανταλλαγή Ευελπίδων με σπουδαστές από Στρατιωτικές Ακαδημίες φίλων και συμμάχων χωρών. Ιδιαιτέρως με την USMA, σχεδιάζεται η προώθηση περαιτέρω συνεργασίας, που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ των άλλων συμμετοχή από κοινού σε στρατιωτικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ πρόσφατα ήλθαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής 20 Αμερικανοί σπουδαστές της USMA προκειμένου να συμμετάσχουν στο στρατιωτικό Μαραθώνιο επί της κλασικής διαδρομής που διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ!

Τέλος, στο πλαίσιο του Διεθνούς Εξαμήνου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκονται στη ΣΣΕ σπουδαστές των αντίστοιχων Στρατιωτικών Ακαδημιών της Βουλγαρίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας, οι οποίοι παρακολουθούν ακριβώς τις ίδιες ακαδημαϊκές, στρατιωτικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως και οι Έλληνες συνάδελφοί τους.