Στις τελετές ενάρξεως και απονομής των επάθλων στους νικητές του «Μαραθωνίου Κρήτης», που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, παραβρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, το διήμερο 14-15 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απένειμε τα έπαθλα στους νικητές του αγώνα των 10.000 μέτρων, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Ήρωα Αεροπόρου Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από δολοφονική ενέργεια Τούρκου «πιλότου», κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα, καθώς και στους νικητές του Μαραθωνίου Δρόμου.

Πρέπει να επισημανθεί ότι στην εκδήλωση συμμετείχε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με ομάδα μαθητών της-δρομέων και επικεφαλής τον ίδιο τον διοικητή της Σχολής Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, δεινό δρομέα και ο ίδιος, ο οποίος ενθαρρύνει και παροτρύνει τους Ευέλπιδες σε παρόμοιες συμμετοχές.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η εκδήλωση του «Μαραθώνιου Κρήτης» αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός και διοργανώθηκε από φορείς της τοπικής αυτοδιοικήσεως και του αθλητισμού, στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν στην οργάνωση και διεξαγωγή του με τη διάθεση προσωπικού και μέσων.

Λ.Σ.Μ.