H τελετή παραδόσεως – παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητή της ιστορικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Ελληνικού Στρατού, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής, στο στρατόπεδο «Στρατηγού Καβράκου» στα Τρίκαλα.

Τα καθήκοντα του Διοικητή της ΣΜΥ παρέδωσε ο απελθών πλέον Διοικητής Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιπίδης, εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως αλλά και υποβρύχιος καταστροφέας, ο οποίος μετατέθηκε σε νέα καθήκοντα στη Μεραρχία Υποστηρίξεως (ΜΕΡΥΠ) στη Θεσσαλονίκη, στον Ταξίαρχο Δημοσθένη Κωστόπουλο, ο οποίος προερχόταν από την 80 ΑΔΤΕ της Κω.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Β΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, o Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, καθώς και θρησκευτικές και πολιτικές αρχές του Νομού.

Η ΣΜΥ, που ιδρύθηκε τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, με τη μακραίωνη ιστορία και παραδόσεις, και τους εκατοντάδες αποφοίτους της θυσία και προσφορά σε όλα τα πεδία των μαχών του Ελληνικού Στρατού, αποδίδει στον ΕΣ τους «μικρούς ηγήτορες» αυτού, άνδρες και γυναίκες, με άριστη εκπαίδευση και επίπεδο σπουδών, καθώς – ως γνωστόν – οι εισαγόμενοι σε αυτήν μέσω του θεσμού των Πανελληνίων εξετάσεων, με τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν θα μπορούσαν άνετα να μπουν σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή σχολή επέλεγαν. Μάλιστα από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η φοίτηση στη ΣΜΥ, όπως και στις άλλες παραγωγικές σχολές υπαξιωματικών των ΕΔ, έχουν αναβαθμιστεί και είναι πλέον τριετούς φοιτήσεως!