Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σούδα της Κρήτης η τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού του «Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής» (ΚΕΝΑΠ), από τον Υποναύαρχο Γεώργιο Τσόγκα ΠΝ στον Αρχιπλοίαρχο Χαράλαμπο Ζησιμόπουλο ΠΝ. Στην τελετή παρέστη και ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Διοικητής Αρχιπλοίαρχος Χ.Ζησιμόπουλος, ο οποίος είναι αλεξιπτωτιστής και υποβρύχιος καταστροφέας της ΔΥΚ, θα έχει «δύο καπέλλα» διοικήσεως, παροδικώς εννοείται, καθώς είναι επίσης και διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης. Η παραμονή του και ως διοικητή του ΚΕΝΑΠ θα είναι «προσωρινή», όσο «προσωρινή» μπορεί να θεωρηθεί μία – η οποιαδήποτε – διοίκηση για έναν διοικητή, μέχρις ότου επιστρέψει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, ο νέος και «κανονικός» διοικητής επίσης αρχιπλοίαρχος (ΟΥΚ), κάτι που αναμένεται να γίνει μετά από περίπου 3 μήνες.

Μερικά από τα – ας τα ονομάσουμε – «παράδοξα» των Ενόπλων Δυνάμεων, που ωστόσο έχουν και την εξήγησή τους και την αιτιολογία τους.