Σκάφος του Λιμενικού καταδίωξε τουρκικό πλοίο και έριξε προειδοποιητικά πυρά, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Το περιστατικό, άγνωστο έως σήμερα, συνέβη στη Ρόδο λίγα 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού «Γαύδος», από τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με Το Βήμα, άλλο σκάφος του λιμενικού εντόπισε τη νύχτα ένα τουρκικό σκάφος να πλέει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Παρότι κάλεσε το πλοίο να σταματήσει για έλεγχο, ο καπετάνιος έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παράλια. Το σκάφος του Λιμενικού το κυνήγησε και κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών προς το τουρκικό πλοίο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαίωσε το περιστατικό, σύμφωνα με το «Βήμα», ενώ ανώτατη πηγή του Λιμενικού που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτό συνέβη πριν από τις 16 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι γνωστό αν προκλήθηκαν ζημιές στο τουρκικό σκάφος, ενώ οι Αρχές της γειτονικής χώρας δεν ανακοίνωσαν τίποτα για το περιστατικό. Κάτι που μπορεί να σημαίνει είτε ότι μετέφερε παράνομο φορτίο, είτε ότι οι Τούρκοι θα έπρεπε να παραδεχθούν ότι το πλοίο βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.