Επίσκεψη – αστραπή πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Διοικητής της Διοικήσεως Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής (United States Air Forces in Europe/USAFE) και Air Forces Africa (AFAFRICA) και Διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Πτέραρχος (Ι) Tod D. Wolters και έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, τον οποίο και επισκέφτηκε στο γραφείο του στο ΓΕΑ.

Η επίσκεψη αυτή ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρος, καθώς οι δύο άνδρες συνδέονται με μακρά – «επιχειρησιακή – φιλία και για διάφορους επίσης επιχειρησιακούς λόγους ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν ήλθε ούτε στη DV-Day της ασκήσεως «Ηνίοχος» στην Ανδραβίδα, ούτε όμως πρόκειται να έλθει σε λίγες μέρες για να παρευρεθεί στις εργασίες του 6ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται από το ΓΕΑ και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στο Αεροδρόμιο Δεκελείας στο Τατόϊ.

Ο Αμερικανός Διοικητής USAFE και AFAFRICA, έγινε ακολούθως εθιμοτυπικώς δεκτός και από τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ενώ κατά τις συναντήσεις του με τους δύο Αρχηγούς συζητήθηκαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Πάντως ανεξαρτήτως όλων αυτών, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η χρονική συγκυρία της επισκέψεως-αστραπής του Αμερικανού Πτεράρχου με τα όσα έχουν αφήσει να εννοηθούν οι συμπατριώτες του, από τον Πρόεδρο Τραμπ και τον υπουργό Αμύνης Στρατηγό ε.α. Ματίς, αλλά και την γραφειοκρατία των αρμοδίων υπουργείων, περί επικείμενης προσβολής από τις ΗΠΑ εναντίον στόχων στο συριακό έδαφος!