Με δύο υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη νησίδα Παναγιά και τις Οινούσσες συνέχισε και σήμερα η Άγκυρα τις προκλήσεις της στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα και συγχρόνως με τα στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-4E Phantom-2000 “Terminator” εισήλθε παρανόμως στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως σήμερα στις 14:50 και ένα λεπτό αργότερα, στις 14:51, πέταξε πάνω από τη νησίδα Παναγιά και ακολούθως πάνω από τις Οινούσσες στα 12.500 πόδια, για να εξέλθει ακολούθως από το FIR Αθηνών.
Τα αεροσκάφη αυτά αναχαιτίστηκαν από ένα «ζευγάρι» της 347 Μοίρας, που είχε απογειωθεί για τον σκοπό αυτό από αεροδρόμιο επιφυλακής του Αιγαίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά, εντός του τελευταίου τριημέρου, που τουρκικά μαχητικά πετούν πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών, μετά την τελευταία επίσης διπλή υπέρπτησή τους που πραγματοποίησαν εκεί ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, λίγο μετά την αναχώρηση από εκεί του ΥΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ, που είχαν πάει για να ανταλλάξουν ευχές με τα μέλη της φρουράς του.