Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5, που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι.

Η πτώση του μαχητικού σημειώθηκε κατά την επιστροφή σχηματισμού δύο ελληνικών αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη. Ειδικότερα, καθώς τα δύο αεροσκάφη επέστρεφαν στη Σκύρο, ο Νο.2 του σχηματισμού ενημέρωσε ότι ο Νο.1 είχε καταπέσει. Ωστόσο, το τουρκικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αρνείται πως υπήρχε εμπλοκή και σημειώνει ότι στο σημείο δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό. Στο σημείο της πτώσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετείχε η φρεγάτα «Ψαρά» καθώς σινούκ από τα Μέγαρα.

Η είδηση του τραγικού θανάτου, φέρνει στην επιφάνεια νέες πληροφορίες.

Κι ένα βίντεο νοτκουμέντο, που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του onalert.gr, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Epsilon TV.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στην στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, την Μεγάλη Τετάρτη του 2018 για ρεπορτάζ. Εκείνη την ημέρα, ο Γιώργος Μπαλταδώρος έμελλε να πραγματοποιήσει την τελευταία του απογείωση από την συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης.

Οι στιγμές έχουν καταγραφεί στην κάμερα και τις αποκαλύπτει απόψε το Live News. Είναι η στιγμή που ο Γιώργος Μπαλταδώρος απογειώνεται από την Τανάγρα, με προορισμό την Σκύρο. Εκεί από όπου απογειώθηκε σήμερα το πρωί, πριν πέσει, κατά την επιστροφή του.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο