Στο σπίτι της οικογένειας του ηρωικού Σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου στην Πετρούπολη, ο οποίος έχασε χθες το μεσημέρι τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα στο Αιγαίο, πετώντας με ένα μονοθέσιο Mirage 2000-5 Mk.2, βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, προκειμένου να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του νεκρού.

Επίσης σήμερα το πρωί η σύζυγος του Σμηναγού μετέβη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251 ΓΝΑ) προκειμένου να προβεί στην τυπική διαδικασία αναγνωρίσεως από τα μέχρι τώρα ευρήματα που έχουν περισυλλεγεί.

Η εξώδειος ακολουθία του Σμηναγού (Ι) Γ. Μπαλταδώρου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 το μεσημέρι στο χωριό του Μορφοβούνι που βρίσκεται έξω από την Καρδίτσα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και της φυσικής του ΓΕΑ και του ΑΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του ηρωικού Σμηναγού και την Πολεμική Αεροπορία απέστειλαν μέσω tweet τόσο η πρεσβεία των ΗΠΑ, όσο και του Ισραήλ στην Αθήνα, η οποία «διαβίβασε» και τα συλλυπητήρια του Αρχηγού των Ισραηλινών Αεροπορικών Δυνάμεων.

Βουβός θρήνος. Ανείπωτος πόνος. Βαρύ πένθος.

Στο σπίτι του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου ξημέρωσε μια μαύρη μέρα, η 13 του Απρίλη.

Η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά ξύπνησαν έχοντας στο νου και στην καρδιά τους τη μεγάλη απώλεια του ήρωα πατέρα τους. Ο θρήνος και το πένθος στο σπίτι του Γιώργου Μπαλταδώρου είναι το κύριο συναίσθημα που επικρατεί από το πρωί, με τους στενούς συγγενείς της οικογένειας να βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του.

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του ήρωα πιλότου

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε στο καθήκον αποδίδει η Βουλή των Ελλήνων. Εφαρμόζοντας την απόφαση η οποία ελήφθη ομόφωνα το 2010 η Βουλή ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι προχωρά  άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

"Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική απόφαση με βάση την οποία η Βουλή "υιοθετεί" τα ανήλικτα τέκνα των πεσόντων στο καθήκον ανδρών και γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ελήφθη το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου.

Με βάση την απόφαση εκείνη στην αρχή κάθε έτους  η Βουλή χορηγεί από τον  προϋπολογισμό της μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.

Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα. Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε επισημάνει την υποχρέωση της Βουλής για "υιοθέτηση" των ανήλικών του Γιώργου Μπαλταδώρου γράφοντας στο  twitter: "Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την οικογένεια του ήρωα πιλότου μας.Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του".