Ήρθαν στην Ελλάδα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα από τις πατρίδες τους. Ο λόγος για νεαρούς μετανάστες από χώρες όπως το Αφγανιστάν ή το Ιράν. Το όνειρο ήταν μια καλύτερη ζωή, εργασία και ηρεμία. Ενδεχομένως και η δυνατότητα να συνεχίσουν το ταξίδι για χώρες όπως η Γερμανία. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική. Στο σχετικό ρεπορτάζ του NBC οι ίδιοι περιγράφουν πώς περνούν ώρες ολόκληρες στα στενά πίσω από την Ομόνοια, προσφέροντας σεξ έναντι 5 ευρώ. 

Ο Κασίμ είναι ένας από αυτούς. Το αμερικανικό δίκτυο μιλά για Survival Sex. Ο ίδιος περιπλανήθηκε στο Βελιγράδι και τελικά αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Αθήνα. «Η πόλη είναι πολύ άσχημη. Αν δεν καταφέρω να πάω στη Γερμανία, θα αυτοκτονήσω» λέει χαρακτηριστικά. Παραδέχεται μάλιστα ότι προσπάθησε πολλές φορές να φύγει από την Ελλάδα με πλαστά χαρτιά, αλλά κάθε φορά τον έπιαναν.

Και ενώ το σεξ κάποτε κόστιζε 30 ευρώ, τώρα οι τιμές έχουν πέσει ακόμα και στα 5 ευρώ. Ο λόγος; Αυξήθηκε ο αριθμός των νεαρών αγοριών που έρχονται από χώρες όπως το Ιράν, το Πακιστάν, το Ιράκ ή η Συρία. Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση, η επιβίωση.

Για να πληρώσουν διακινητές, ώστε να φύγουν από την Ελλάδα, ούτε λόγος. Το κόστος φτάνει και τα 4.000 ευρώ. Τα χρήματα που οι ίδιοι κερδίζουν φτάνουν για τσιγάρα ή για μια βραδιά σε ένα φτηνό ξενοδοχείο.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι μένω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας» λέει ο Φαζούλ. Ο ίδιος μιλά κάθε μέρα με τη μητέρα του. «Αν ήξερε τι κάνω για να ζήσω, δεν θα μου ξαναμίλαγε» καταλήγει.