Δύο νεκροί είναι ο τελικός τραγικός απολογισμός της πτώσεως ενός μονοκινητήριου αεροπλάνου της Γενικής Αεροπορίας λίγο μετά τις 16:00 στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδος. Αμφότεροι οι νεκροί ήταν οι επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους το οποίο φέρεται να είχε επιχειρήσει για άγνωστους ως τώρα λόγους μια «βαρεία προσγείωση» σε αγροτικό δρόμο της περιοχής.

Αμέσως στην περιοχή του συμβάντος έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία ανέσυρε από τα συντρίμμια τον ένα εκ των επιβαινόντων νεκρό και σοβαρά τραυματισμένο τον άλλον, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

Το μικρό αεροσκάφος, κατά τις πληροφορίες ένα P-28, είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με κατεύθυνση το Μεσολόγγι, όταν και έπεσε σε αγροτική περιοχή κοντά στο Ευπάλιο.

Τα αίτια της πτώσεως του μικρού αεροσκάφους δεν είναι γνωστά την παρούσα χρονική στιγμή. Ο ένας εκ των δύο νεκρών, είναι ο απόστρατος Σμήναρχος (Ι) Τ.Σ, παλαιός Φαντομάς της Ανδραβίδας με χιλιάδες ώρες πτήσεως στο ενεργητικό του, ο οποίος είχε εξέλθει από τη Σχολή Ικάρων το 1982.

Λ.Σ.Μ.