Δύο εβδομάδες μετά το σοκαριστικό περιστατικό που σημειώθηκε σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν της Γερμανίας, ο 61χρονος Σέρβος επιβάτης Λιούμπισα Κάροβιτς περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν το παράθυρο δίπλα στη θέση του έσπασε εν ώρα πτήσης, με αποτέλεσμα να βρεθεί με το μισό σώμα εκτός του αεροσκάφους. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος ανέφερε ότι ακόμη δυσκολεύεται να διαχειριστεί όσα συνέβησαν εκείνο το πρωινό, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές σωματικές ενοχλήσεις και έντονα ψυχολογικά συμπτώματα. 

Διαβάστε: Σταύρος Γεωργίου: Οι υποθέσεις που σημάδεψαν την καριέρα του - Από την μικρή Άννυ μέχρι τον Άλεξ από τη Βέροια

«Με έσωσε ο Θεός, με κρατούσαν, η γυναίκα μου, που ήταν δίπλα μου, η γυναίκα που ήταν ακριβώς στην πίσω θέση και ένας ακόμη επιβάτης που ήρθε. Με κρατούσαν πραγματικά για να μην βγω έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου. Δεν μπορούσα να τρομάξω εκείνη την στιγμή γιατί τρεις φορές λιποθύμησα», είπε εμφανώς συγκινημένος.

Ο 61χρονος μεταφέρθηκε τότε στο νοσοκομείο, ενώ, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το ατύχημα, δηλώνει ότι συνεχίζει να υποφέρει από τους τραυματισμούς του. «Με πονάει ο αυχένας, έχω πονοκεφάλους, παίρνω ηρεμιστικά γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ryanair: Η οικογένεια κινείται νομικά – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος

Η οικογένεια του Σέρβου επιβάτη ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Βασίλη Τσιάρα. Όπως υποστήριξε, μέχρι σήμερα η Ryanair έχει αποστείλει μόνο ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον γιο του ζευγαριού, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την κράτηση των εισιτηρίων, χωρίς να υπάρξει προσωπική επικοινωνία ή επίσκεψη εκπροσώπου της εταιρείας στο νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος επισήμανε ακόμη τη σοβαρότητα των τραυματισμών που υπέστη ο 61χρονος. «Ο άνθρωπος ήταν εκτός αεροσκάφους για ενάμιση με δύο λεπτά. Έχει και σωματικές κακώσεις αρκετά σοβαρές, κυρίως στην περιοχή του αυχένα και του κεφαλιού, μώλωπες και κακώσεις και σε άλλα σημεία του σώματος», δήλωσε.


Πώς έγινε η πτήση-θρίλερ και τι δείχνει η πραγματογνωμοσύνη

Το ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της 10ης Ιουλίου, λίγα λεπτά μετά την απογείωση της πτήσης από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μέμινγκεν της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τμήμα του κινητήρα αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης και χτύπησε με μεγάλη δύναμη το παράθυρο δίπλα στη θέση του 61χρονου, προκαλώντας τη θραύση του.

Η απότομη διαφορά πίεσης που δημιουργήθηκε οδήγησε σε ισχυρή αναρρόφηση, με αποτέλεσμα ο επιβάτης να βρεθεί με το μισό σώμα εκτός του αεροσκάφους, μέχρι να τον συγκρατήσουν η σύζυγός του και άλλοι επιβάτες. Το αεροπλάνο επέστρεψε άμεσα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, Χρήστο Γκλαβόπουλο, η αιτία του περιστατικού φαίνεται να συνδέεται με βλάβη στον κινητήρα.

«Το παράθυρο δεν αποκολλήθηκε, έσπασε από αντικείμενο το οποίο βγήκε μέσα από τον κινητήρα, όπως φαίνεται στα βίντεο. Ο λόγος με τον οποίο εξήλθε αυτό το αντικείμενο, το οποίο μάλλον είναι κομμάτι από πτερύγιο, οφείλεται σε πιθανά δύο γεγονότα: 1 Αστοχία του αισθητήρα θερμοκρασίας Τ12 ο οποίος είναι ακριβώς το σημείο όπου φαίνεται η θραύση εσωτερικά του περιβλήματος είτε η θραύση του ιδίου του πτερυγίου εξαιτίας κόπωσης ή εσωτερικής του αστοχίας», εξήγησε.

Η θέση της αεροπορικής εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της, η Ryanair ανέφερε ότι η πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς το Μέμινγκεν επέστρεψε λίγο μετά την απογείωση, καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα με παράθυρο της καμπίνας των επιβατών. Η εταιρεία υποστήριξε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, ένας επιβάτης έλαβε ιατρική βοήθεια και στη συνέχεια διατέθηκε αεροσκάφος αντικατάστασης, ώστε οι επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία.