Έφτασαν πριν από λίγη ώρα και προσγειώθηκαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας τα 10 διθέσια εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hawk του φημισμένου ακροβατικού Σμήνους “Red Arrows” της Βασιλικής Αεροπορικής Δυνάμεως (RAF).

Το «Σμήνος», στην πραγματικότητα είναι κανονική Μοίρα της RAF αλλά διατηρεί την ιστορική του ονομασία, έφτασε και έτος στην Τανάγρα, όπως κάνει κάθε χρόνο την τελευταία τετραετία, προκειμένου να πραγματοποιήσει την τελική φάση του φετινού του προγράμματος, προτού λάβει την απαραίτητη «πιστοποίηση» και ξεκινήσει έτσι το πρόγραμμα των φετινών αεροπορικών επιδείξεων στο εσωτερικό της Βρετανίας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η ομάδα επιδείξεως της Μοίρας των “Red Arrows” αποτελείται από εννέα αεροσκάφη ενώ έχει και ένα δέκατο ως «αναπληρωματικό» και σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιεί τρεις εξόδους, με τελικό αντικειμενικό στόχο την απόκτηση μετά από 40 περίπου ημέρες του απαραίτητου πιστοποιητικού “Public Display Authority” (PDA).

Όλη αυτή η «επιχειρησιακή ανάπτυξη» της Μοίρας των “Red Arrows” στην Τανάρα (μετακίνηση, εκπαίδευση και επιστροφή στη βάση τους στο Σκάμπτον) φέρει την κωδική ονομασία “Springhawk” Red Arrows”.

Λ.Σ.Μ.