Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το νέο -τρίτο στη σειρά- αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 55 και πλέον ημέρες σε φυλακές στην Αδριανούπολη, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι δικηγόροι των δύο ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα για αποφυλάκισή τους, ωστόσο, όπως μεταδίδουν, ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτησή τους.

Σημειώνεται πως το κατηγορητήριο σε βάρος των ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.

Ο «Σουλτάνος» φαίνεται πως, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, έχει ποντάρει στη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα.

Άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα ο τούρκος πρόεδρος συνέδεσε για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα και δημόσια την μοίρα των δύο στρατιωτικών με εκείνη των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στη γείτονα.

«Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς, τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων» ανέφερε σε συνέντευξή του στον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ισχυριζόταν πως είναι απόφαση της «ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης».

Εν τω μεταξύ η Hurriyet έδωσε στη δημοσιότητα την εξής νέα φωτογραφία των δυο Ελλήνων αξιωματικών