Με ιδιαίτερα θερμά λόγια υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον πρίγκιπα Κάρολο. «Είστε ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεστε για τον άνθρωπο και εκδηλώνετε ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Το μικρό μας φιλανθρωπικό μας έργο, ανάλογα με τις δυνάμεις μας είναι ένα έργο που απευθύνεται και αγκαλιάζει τον άνθρωπο με τα διάφορα προβλήματα χωρίς διακρίσεις, σε όποια θρησκεία κι αν πιστεύει γιατί βλέπουμε τους ανθρώπους που πάσχουν σαν έμψυχες εικόνες του Θεού» συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Καλή διαμονή στην χώρα μας, επιτυχία στους σκοπούς και τις προσπάθειές σας, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέφερε στον διάδοχο του θρόνου μια εικόνα της Παναγίας.

Ο Κάρολος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο στον οποίο θύμισε τις επισκέψεις του στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, αλλά και σε μοναστήρια της Ρουμανίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο έργο της «Αποστολής» και της προσφοράς της στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν ή δοκιμάζονται από την κρίση.

«Είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες. Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ, ελπίζω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης. Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για τη θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε.»

Βόλτα στην Αθήνα

Η συνάντηση του διαδόχου του θρόνου με τον Αρχιεπίσκοπο διήρκεσε σχεδόν μία ώρα. Λίγο πριν τις 11 έφτασε και η δούκισα της Κορνουάλης, Καμίλα. Φωτογραφήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο στην είσοδο του Μεγάρου και στη συνέχεια μετέβησαν στην Καπνικαρέα. Περπάτησαν στην Ερμού και πέρασαν από την Αγία Ειρήνη. Ο Κάρολος έκανε μια στάση στον Ιωσήφ, που πουλάει κουλούρια Αιόλου και Ερμού, μίλησε μαζί του και πήρε ένα κουλούρι.

 

 

 

Στη συνέχεια, το ζεύγος, σταμάτησε στο γνωστό φυτώριο που λειτουργεί στο κέντρο της πλατείας Αγίας Ειρήνης. Οι πωλητές πρόσφεραν λουλούδια, ενώ στη συνέχεια κάθισαν και σε γνωστή καφετέρια της. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Καπνικαρέα. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπήρχε πολύς κόσμος, ο οποίος έβγαζε φωτογραφίες και μια περίπτωση χειροκρότησε το ζεύγος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα συνεχιστεί με τη μετάβαση στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας μεταβεί στον Πειραιά όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό-καταδρομικό «Γ.Αβέρωφ» και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, στις 12:30 η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί την Μονή Καισαριανής όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.